Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çocuklar ölmesin” dediği için 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla hapis cezası alan ve daha sonra tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik'i kabul etti. Kılıçdaroğlu, anneler gününde Ayşe öğretmene çiçek yollamıştı.

Beyazıt Öztürk’ün televizyon programında ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla hapis cezası alan ve daha sonra tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik dün Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

CHP’den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun Çelik’i parti merkezindeki makamında kabul ederek bir süre görüştüğü belirtildi. Çelik, görüşmede, kendi yaptığı kara kalem Kılıçdaroğlu portresini hediye etti. Kılıçdaroğlu, daha önce de Ayşe Çelik’in anneler gününü gönderdiği çiçek ile kutlamıştı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde görev yapan Ayşe Çelik, sokağa çıkma yasakları ve operasyonların sürdüğü dönem telefonla katıldığı ‘Beyaz Show’da “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” demişti. Bu sözlerin nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Çelik, 20 Nisan 2018’de bebeğiyle birlikte cezaevine konulduktan sonra 4 Mayıs 2018’de tahliye edilerek infazı ay ay ertelenmişti. 18 Nisan 2019 tarihinde erteleme süresi dolduğu için adliyeye giden Ayşe Çelik, tekrar tutuklanmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı üzerine Ayşe Çelik 10 Mayıs’ta tahliye edilmişti. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim