Gazete Emek- Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan avukat Aytaç Ünsal, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’den bu yana Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar için bir mektup gönderdi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Ünsal, mektubun girişinde, Grup Yorum’un “Adil yargılanma” talebiyle 27 Ağustos 2020’de ölüm orucunun 238’inci gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik için bestelediği “Ebru’nun Türküsü” sözlerini yer verdi.

Ferit Şenyaşar’a ithafen, “Sevgili kardeşim, arkadaşım, adalet yoldaşım merhaba” diyerek mektuba başlayan Ünsal, adalete dikkate çekti. 

"HALK KOCAMAN BİR AİLEDİR"

Şenyaşar Ailesinin artık kendi ailesi olduğunu belirten Ünsal’ın mektubu şöyle:

“Çünkü halk kocaman bir ailedir. Sadece bu zamana kadar tanımamıştık birbirimizi, sanki yıllarca birbiri birini görmeyen kardeşler gibi. Yüreğimin bir köşesi mezarda, diğer köşesi Fadıl’la hapishanede ve bütün yüreğim sizinle adliye önünde. Mektubunuzla birlikte başka bir arkadaşımın mektubuyla fotoğraflarınızı aldım. Çok sevindim. Görmek, hissetmek başka bir şey. 

“Uzun uzun baktım fotoğraflarınıza. Emine annemin gözleri bütün yaşananları anlatıyor gibi. O kadar çok şey var ki o gözlerde. Özlem, acı, hınç, adalete duyulan açlık. Bir de sizi İstanbul’dan Hak Meclisleri ziyaret etmiş. Emine anneye küçük hediyeler vermişler. Tam o sırada bir fotoğraf çekilmiş. Emine anne gülümsemiş. O gülüş için insan neler vermez ki. Söz olsun dedim kendi kendime, analarımızı güldüreceğiz.

“Mektubunda bir bölüm etkiledi beni. 'Adliye önünde beklerken oradan geçen vatandaşların çoğu boşuna beklemeyin ‘adalet yok’ diyor.'

'EBRU UNUTULMAYACAK' 

“Evet, bunun farkındayız. Biz bunu direnerek geri getireceğiz. Çok doğru bir bakış açısı. Hayatta bedel ödemeden yani emek ve çaba verilmeden bir mücadele var mı? İşgal edilen bir ülkede, bedel verilmeden kovulan bir düşman var mı? Mücadele edilmeden kazanılan hak var mı? Tarihte bütün yaşananlar sizi kanıtlıyor.

"Halklar, küçük olanaklarla büyük gelişmeler yarattılar. Bu uzun soluklu bir mücadele fakat eninde sonunda Şenyaşar ailesinden aldıkları her bir canın tek tek hesabını soracağız. Yüreğiniz bu inancın gücüyle dolsun. 27 Ağustos yaklaşıyor. O gün Av. Ebru Timtik şehit düştü. Anadolu’daki bütün analar için, adalet için ömrünü verdi. “Ebru, Emine ana gibi birçok gözü yaşlı ananın acısını, hıncını taşıyordu yüreğinde. Bunun gücüyle yüreğini zalimlerin suratına fırlattı. Sembol oldu. Asla unutulmayacak. 

“Sevgili Ferit yoğunluğunuz vardır biliyorum ama bana arada birkaç fotoğrafınızı gönderebilirsen çok mutlu olurum. Tabi mümkünse.

“Burada bir kardeşiniz, oğlunuz, adalet yoldaşınız, avukatınız var. Ve sizi çok seviyor. Kendinize çok iyi bakın. Değerli avukatlarınıza da selamlarımı gönderiyorum. Görüşmek üzere, umutla.”

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim gezisi sırasında gerçekleşen saldırı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti.

Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar 17 Haziran'da taburcu edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.  




Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim