Gazete Emek-Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı yapıldığını duyurdu. Hacıyev saldırıyı Ermenistan ordusunun gerçekleştirdiğini iddia etti. Ermenistan tarafıysa ellerinde bulunan füzelerin menzilini açıklayarak, bu iddiaları yalanladı. 

Hacıyev, Gence'ye düzenlenen saldırıda 2'si çocuk 5 sivilin öldüğünü, 35 sivilin yaralandığını duyurdu.

Sputnik Azerbaycan muhabiri, saldırı sonucu yıkılan bazı yapılar olduğunu ve enkaz altında kalanların olabileceğini kaydetti.

ERMENİSTAN: AZERBAYCAN'A YÖNELİK ATEŞ AÇMADIK

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Shushan Stepanyan ise Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıyı Ermenistan'ın gerçekleştirmediğini ifade etti. Stepanyan, "Azerbaycan askeri-sivil liderliğinin açıklamalarına yanıt: Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından ya da Ermenistan Silahlı Güçleri tarafından Azerbaycan'a yönelik ateş açılmamıştır," ifadelerini kullandı.

'GRAD FÜZELERİNİN MENZİLİ 20 KİLOMETRE, GENCE 40, MİNGEÇEVİR 50 KİLOMETRE UZAKLIKTA'

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Stepanyan, Azerbaycan medyasında Ermeni Grad füzelerinin Gence ve Mingeçevir kentlerini hedef aldığına ilişkin olduğu iddiasıyla yayınlanan görüntüler hakkında da değerlendirmede bulundu.

Stepanyan, "Ermeni Grad füzelerinin menzili 20 kilometre. Gence 40, Mingeçevir 50 kilometre uzaklıkta" dedi.

TÜRKİYE SALDIRILARI KINADI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ermenista'ı kınayan açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim