Gazete Emek- Babacan, “Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF’ye borç verebilecek güçteydi. Bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik kullandığı, “Parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor. Önce bir defa bunu herkesin görmesi lazım” ifadelerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye tam 19 yıldan sonra ilk defa, 14 Mayıs 2013 tarihinde, son taksitini ödeyerek IMF’ye olan borcunu sıfırladı” ifadelerini kullanan Babacan, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın tespitine katılıyorum. Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF’ye borç verebilecek güçteydi. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var” dedi.

“CUMHURBAŞKANININ TESPİTİNE KATILIYORUM”

Babacan, şöyle konuştu:

“Türkiye tam 19 yıldan sonra ilk defa, 14 Mayıs 2013 tarihinde, son taksitini ödeyerek IMF’ye olan borcunu sıfırladı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın tespitine katılıyorum. Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF’ye borç verebilecek güçteydi. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var. Ekonomi hepimizin sorunu. Ders vermiyoruz; ülkemiz düze çıksın diye çözüm önerileri sunuyoruz.”

ERDOĞAN’DAN BABACAN’A GÖNDERME

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunmuş, ekonomide yaşanan krize ilişkin eleştirilerde bulunan ve çözüm önerisi sunan Babacan’a yüklenmişti. Erdoğan, “MF bizden 5 milyar dolar borç istedi, o zamanın ekonomiye bakan azt geldi bana, Sayın Başbakan’ım verelim mi bu borcu dedi, bugün dedim borç alan yarın talimat alır. Şimdi parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor. Önce bir defa bunu herkesin görmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim