Gazete Emek- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Muhatap olduğumuz her tehdidin ya dış bağlantısı, ya iç arka planı vardır. Hiçbir hadise tesadüfen ortaya çıkmış değildir. Bölgesel ve küresel olayların akış istikameti uyanık bir şuurla analiz edildiğinde bulmacanın eksik kalan boşlukları da mutlak suretle dolmuş olacaktır. Sahip olduğumuz fıtrat, bastığımız mecra karmaşık meselenin düğümünü çözerken ilk yardım işlevi görecektir. MHP, dünyayı Başkent Ankara vizyonuyla kavramaktadır. Eğer başkalarının dolduruşuna gelirsek, estirilen iş birlikçi rüzgara boyun eğersek kurgulanan senaryoları idrak edemezsek teslimiyetçiliğin anaforuna düşmemiz kaçınılmazdır.

Biz Türkiye sevdalısıyız. Vatan ve millet aşığıyız. Çok şükür basiretimiz bağlı değildir. Hem ülkemizde hem de uluslararası arenada ne olup bittiğinin idrakindeyiz. Kimin kiminle yürüdüğünü görecek, tavır alacak kadar feraset sahibiyiz. Türkiye'yi meşgul eden iç ve dış vakaların ilişkisini yorumlayabilecek, sonra da anlatabilecek bir dirayetin tarafındayız.

'104 EMEKLİ AMİRAL DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİDİR

ABD'nin S-400'ü elden çıkarma çağrısını ısrarla dile getirmesi zamanlaması bakımından oldukça manidardır. Zillet İttifakı'nın yalan ve dedikoduları yoğunluk kazanmaktadır. Türkiye'deki iş birlikçi damar, ihanet nöbetine girmiş. Önce 126 eski büyükelçinin sorunlu ve şüpheli bildirisi yayınlanmıştır. Bunlar arasında yer alan Ertuğrul Kumcuoğlu'nu kesin ihraç talebiyle ve tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk ettik. Montrö tartışmaları, Kanal İstanbul tartışmaları derken Türkiye 104 emekli amiralin muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö, Lozan'ın ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda bizim kırmızı çizgimiz, Karadeniz'in barış ve istikrar güvencesidir. Kimsenin Montrö'yü tartışmaya açtığı yoktur. 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun, millet iradesine vefa borcudur.

“BİLDİRİ DARBE ÇAĞRISIDIR”

Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gaspı milli iradeye doğrultulmuş silahtır. Bildiriye imza atanların hesap verme vakti gelmiştir. İbreti alem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekemmül ettirilmelidir.

4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu'na aittir. CHP yönetimi demokrasi için ağır bir tehdittir, darbeci genetiğini, cuntacı özelliklerini saklamakta beis görmeyen faşist ve fuzuli bir zihniyettir."

Bahçeli, Akşener için ise "'Zevzeklik' demek su katılmamış zevzekliktir" dedi.

Kaynak: Sol 

Editör: TE Bilişim