Gazete Emek- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 23 Nisan’a değinen ve ilk Meclis’i hatırlatan Bahçeli, “İlk meclis tarih sahnesindeki yerini aldı. Seçimlerle belirlenmiş mebuslar Ankara'da toplandı. İşgale, istilaya, ihanete karşı ilk Meclis'in eşsiz iradesiyle direnilmiştir. Milli iradenin özlemlerinden kopmamıştır. Dünya üzerinde zillete ve zulme savaş açan ikinci bir millet o güne kadar görülmemiştir. İlk meclis zaferden zafere koşarak düşmanı söküp atmıştır. İlk meclis zalimlere karşı milletin aklıdır” dedi.

“Mondros Ateşkes Anlaşması imparatorluğumuzun esaret ve teslim belgesiydi” ifadesini kullanan Bahçeli, “Osmanlı İmparatorluğu, 1. Dünya Savaşı'ndan çıktığında 1 milyon metrekarelik toprağını kaybetmişti. Yalnızca toprak değil egemenlik de elden çıkmıştı. Şeytani emellerden rahmani sözler beklemek boşuna gayretti. İlk meclis bitkin Anadolu bozkırından bir güneş gibi parladı. Umutsuzluğun koyu sisini dağıtmak maksadıyla bir irade sivrildi” yorumunu yaptı.

Bahçeli, o dönemin vekillerin yaptığı fedakarlıklardan da söz ederek şunları dile getirdi:

“Ortak paydaları vatanseverlik olan mebuslar bir araya geldi. İlk meclisin mebusları 8 ay maaş alamamıştı. 1 yıl sonra da aldıkları maaşların yüzde 20'sini bütçe açığını kapatmak için devlete vermişlerdi.”

FEZLEKE ÇAĞRISI

Meclis’e gelen fezlekelerle ilgili de çağrıda bulunan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"TBMM'de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması terörle mücadeleyi kamçılayıcı görev üstlenecektir. TBMM'nin irade ve egemenliği temsil kurumudur. Milletin önünde ve üstünde bir güç yoktur. Hiçbir bölücü odağın, hiçbir menfur oluşumun, hiçbir hain örgüt uzantısının gazi Meclis'te yeri olamaz. Her fikre cevaz vardır ama bölücülüğe, bölünmeye izin yoktur."

CHP VE İYİ PARTİ’YE SESLENDİ

Bahçeli, yeni anayasa konusunda ise MHP’nin ön şartsız olarak hazır olduğunu belirtti. Parlamenter sistemin ‘dibi boyladığını’ iddia eden ve CHP ile İYİ Parti’ye çağrıda bulunan Bahçeli, şunları ifade etti:

“Son 60 yıla damga vuran darbe anayasaları siyasi ve hukuki kutuplaşmaları tetiklemiştir. Bize özgü bir anayasa gereklidir. Kaçınılmaz bir görevdir. Bu tarihi göreve MHP ön şartsız hazırdır. Yeni bir sivil anayasa yapabiliriz, bunu başarabiliriz. Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. CHP'ye ve İyip’e sesleniyorum. Gelin bu onurun içinde siz de yer alın. Gelin işbirliği yapalım darbe anayasasından kurutulalım.”

‘YENİ SİSTEMLE ÇELİŞMEYEN ANAYASA’ TARİFİ

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne abuk subuk gayelerle, eften püften mazeretlerle karşı çıkmak cehalet değilse, işbirlikçilik ve ilkesizliktir” diyen Bahçeli, yeni yönetim sistemiyle çatışmayan ve çelişmeyen yeni bir anayasanın “Türkiye'nin gücüne güç katacağını” öne sürdü. Bahçeli, “Bundan rahatsız olanların iyi niyetinden, vatan sevgisinden bahsetmek akıl tutulmasıdır. Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümünü yeni anayasa ile taçlandırmak hakikaten bu ülkeye yapılacak en önemli hizmetlerden birisidir” ifadesini kullandı.

YUNANİSTAN'A TEHDİT

MHP lideri, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla tartışan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la ilgili de konuştu. Dendias için “densiz” ifadesini kullanan, “Değil kulağından, boynundan da mahrum kalacaktır” diyen Bahçeli, Çavuşoğlu’na da teşekkür etti şunları kaydetti:

“Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti sırasında, yayınlanan NAVTEX ile kıta sahanlığımıza tecavüz etmiştir. Yunan Bakanın mesnetsiz, kaba ve gerçeklerle ilgisi olmayan ifadelerle saldırması, olay çıkarmak için gönderildiği ortadadır. Densiz Dendias'ın gevşeyen ayarlarını sıkan Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum. Çavuşoğlu'na gerektiği gibi konuşması konusunda onay veren Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Yunan bakan sert kayaya çarpmış, parmak sallayayım derken Türk pençesi yemiştir. Bize göre buradaki hedef Rusya ve Ukrayna gerilimindeki sağlam duruşumuzu bozmaktır. Densiz Densias’a destursuz bağa girenin sopa ile kovalanacağını birilerinin tek tek anlatmasında yarar vardır. Yunanistan aklını başına almazsa, bu gidişle değil kulağından boynundan da mahrum kalacaktır.”

'ARADIĞINIZ PARA DEVLETİN KASASINDA'

Konuşmasında ‘128 milyar dolar’ tartışmasına da yer veren Bahçeli, paranın devletin kasasında olduğunu savunarak şöyle dedi:

“128 milyar nerede sorusu, ihanetin ve melanetin maskesi olarak kullanılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası böyle bir şey yok diyor. Veriler de bunları doğruluyor. Aradığınız para devletin kasasında...”

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim