Gazete Emek- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık Meclis olağan grup toplantısında konuşuyor.

 

 

Meteoroloji’nin uyarısına rağmen kar yağışına karşı tedbir alınmadığını söyleyen Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisi ile görüşmesine tepki gösteren Bahçeli, “İstanbul’da balık baştan kokmuştur. İstanbul Belediye kara gömülmüştür, İstanbullular çetin kış şartlarına mahkum edilmiştir. Bir belediye başkanı için kentinin ağır hava şartlarıyla mücadeleden daha önemli ne olabilir? İBB Başkanı kafa kola alınmıştır” dedi.

 

MOBESE GÖRÜNTÜLERİNİN SERVİS EDİLMESİNİ SAVUNDU, İMAMOĞLU'NA İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI

 

Bahçeli konuşmasının büyük kısmını İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP'ye ayırarak şunları söyledi:

 

"Bize göre CHP'nin büyükelçilerle düşüp kalkması demokrasi dışı bir özlemin mahsülüdür.

 

CHP, süngü düşürmüş, teslim bayrağını açmış, serbest kullanıma açılmıştır. Şu rezalete bakınız ki balıkçıda tıka basa yerken, sözcüsü de İstanbul'da değil, tatile gittiği İsviçre'de 'karla mücadele' etmiştir. İşte CHP'nin özü sözü bundan ibarettir. MOBESE kayıtlarına düşünce de kızılca kıyamet koparırlar. İstanbul'un dramını konuşmazlar MOBESE'yi dillerine dolandırmaktan da geri durmazlar. Dinleniyorlarmış, takip ediliyorlarmış... Geçin bunları. Yeri ve zamanı mıydı büyükelçiyle protokol yemeği yemenin? Gizli irtibatlarınız yoksa milletin kafasında birikmiş soru işaretlerini giderin."

 

MOBESE, toplumsal huzur ve asayişin sağlanması açısından büyük bir imkandır. Açığı olanların MOBESE'den şikayet etmeleri gayet doğaldır. İstanbul'da geçen hafta yaşananlar başka bir ülkede yaşansaydı o belediye başkanı bir gün bile görevde kalmazdı. Dileğimiz büyükşehir belediye başkanının görevinden affını bir an önce talep etmesi, İstanbul'ın önünü açmasıdır.

 

 

 

TBMM'DE PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMASINI HEDEF ALDI

 

-Cumhurbaşkanına hakaret, büyükbaş hayvan benzetmesi yapmak edepsizlik, terbiyesizliktir, suçtur. Adem ve Havva'ya 'cahil' demek bir sanatçı açısından savunulamaz."

 

Konuşmasında yine tutuklu iş insanı Osman Kavala ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Tekerimize taş koymaya çalışanları alnını karışlarız. Terörle mücadele sürecinde demokrasinin hiçe sayıldığını söylemek bölücü bir dildi, terörist üslubudur. Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer diyen Kılıçdaroğlu senin yolun nereye çıkıyor? Sosyal medyada video yayınlaya yayınlaya aklı melekelerini yitirdi." ifadelerini kullandı.

 

Muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasıyla dalga geçen Bahçeli, "Zillet İttifakı'nın Türkiye'ye katacağı hiçbir şey yoktur" dedi. 

 

"Tek devlet, tek bayrak, tek dil" ilkesinin kırmızı çizgileri olduğunu belirten Bahçeli "Buna karşı cüret edenler varsa buradan uyarıyoruz, ayağınızı denk alın, biz buna asla müsade etmeyiz" dedi.


 

Editör: TE Bilişim