Gazete Emek- MHP lideri Bahçeli, “Macron’un kafa yoracak başka gündemi yok mudur? Bu siyasi şizofren ne hakla İslam’ı yapılandırmayı hedef olarak belirlemiştir?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin grup toplantısının bir bölümünde konuşmakta ciddi anlamda zorlanması dikkat çekti.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Geçmiş bazen geleceği perdeleyecek kadar gözlerimizi kamaştırabilir.”

“Cumhuriyet Türk milletinin bağımsızlık onurudur; demokrasinin en gelişmiş halidir; milletin üstünde hiçbir otorite ve makam tanımayan millet demektir.”

“Aziz Atatürk’ün aziz eserim dediği bu zafer yaşayacaktır.”

“Hesap hatası yapanlar dökülen kanları unutmasınlar. Şehit kanlarını unutmasınlar. Bizim verecek toprağımız yoktur, çizilecek sınırımız yoktur, vazgeçilecek insanımız yoktur, bölünecek milletimiz yoktur, sokakların izbeliğine bırakılacak devletimiz yoktur. Her zorluğa göğüs gerecek irademiz vardır. Her saldırıyı def edecek inanmış yüreğimiz vardır. Denemek isteyen varsa buyursun denesin. Hainler nerede olursa olsunlar millet sevdalıları sonuna kadar buradadır, vatanın burcunda Ulubatlı Hasan olmaya yeminlidir. Türkiye’nin 97. yıl dönümünü müftehir bir ruhla kutluyorum.”

“Türkiye’nin yükseliş çabası her tür engellenmeye rağmen devam etmektedir.  Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sisteminin vasfıyla Türkiye Cumhuriyeti prangalarını kırmıştır. Geçmiş ile gelecek ülke ile ülkü, tarih ile coğrafya, akıl ile duygu birleşmiş bütünleşmiş, kenetlenmiştir. Başkalarının ağzına bakan değil baktıran onun bunun kirli senaryolarına boyun eğen değil gerekirse boyun eğdiren bir kuvvet serpilmiştir. Yönetim sistemimizdeki reform Türkiye’nin önünü açmıştır. Türk milletinin karakterine en uygun idare şekli olan Cumhuriyet en az bu kadar milletimizin ruh kökünü yansıtan CHS ile iyice güçlenmiş, sağlam ve sağlıklı bir bünyeye kavuşmuştur.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem amaçlayanların ne hallere düştükleri, nasıl bir tutarsızlığın içine yuvarlandıkları ortadadır. CHS’ne abuk sabuk eleştiri getirenlerin isnatları düşüktür. GPS dönüş emeli taşıyanlar öncelikle kendilerine çeki düzen vermeli, öncelikle alev alan çatılarını söndürmenin derdiyle dertlenmelidir.”

“Macron sözde İslamcı ayrılıkçı görüşlerle mücadele ilişkin hazırlanan aysa tasarısının 9 aralık 2020’de bakanlar kuruluna sunulacağını utanmaz bir yüzle açıklamıştır. İslam’ı yeniden yapılandıracaklarını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı cehaletin ve husumetin taşeronluğuna savunmuştur. İslam’ın dünyanın her yerinde kriz yaşadığını ileri sürmek bu nedenle yapılandırılacağından bahsetmen Macron’un haddi değildir. Macron’un kafa yoracak başka gündemi yok mudur? Bu siyasi şizofren ne hakla İslam’ı yapılandırmayı hedef olarak belirlemiştir? Dinin sahibi Allah’tır peki Macron’un sahibi kimdir?”

"Ney o, Paris'te ney, birisi bir şey dedi. Ekmek değil de... Pasta! Paris'te sokma yemeyen şey yemeye hazırlanıyor. Pastaya alışkın olmadığımız için..."

“Türkiye’nin karşı kutbunda yer alan ABD, önce dost mu düşman mı buna karar vermelidir. Şayet müttefiksek bu hukuka bağlı olup olmadığını gözden geçirmelidir. Böylesine sahte dostluk nereye kadar sürecektir?”

“ABD’nin Türkiye büyükelçiliğinin İstanbul başta olmak üzere ülkemizin diğer illerindeki vatandaşlarına dönük güvenlik uyarısından kısa süre sonra bu terör olayının ortaya çıkması kuşkularımızı daha da yoğunlaştırmıştır. Kendi vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durmasını tembihleyen ABD Büyükelçiliği sahip olduğu bilgi ve iddiaları ülkemizin yetkili mercileriyle paylaşmadıysa büyük bir skandala imza atmış demektir. Neresinden bakarsak bakalım art niyetli bir durum ile karşı karşıyayız demektir.”

Editör: TE Bilişim