Gazete Emek- KYK kredi ödemelerinin ÜFE yansıtılarak yeniden hesaplanmasının ardından ortaya çıkan fahiş miktarlara tepkiler sürerken iktidar cephesi de sessiz kalamadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada ortaya çıkan fahiş miktarların faizden değil enflasyon düzenemesinden kaynaklandığını ve bunun da kanunda yeri olduğunu ifade etti.

 

 

Tepkiler sonrasında ‘Gençleri mağdur etmeyeceğiz’ diyen Kasapoğlu, Kabine Toplantısı sonrasındaki Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamaları işaret ederek şunları söyledi:

 

 

 

"GENÇLERİMİZİ MAĞDUR ETMEDİK"

 

"Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bu işin kanununda yer alıyor. Bu bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Gençlerimizi bu anlamda hiç mağdur etmedik. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir vatandaşımız olmadığı gibi gençler de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli.

 

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’yle alakalı konuları Bakanlık olarak detaylıca çalıştık. Bunla ilgili uygulamalarımız ve çalışmalarımız hazır. Cumhurbaşkanımız kabine toplantısında gençlerimizle kamuoyuyla paylaşacak."



 

Editör: TE Bilişim