Gazete Emek- Konya'da yaşadığı belirtilen bir cami imamının “Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, ‘git bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin?” sözleriyle Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesi nedeniyle grev kararı alan doktorları hedef göstermesi, kamuoyunda tepkiye yol açtı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İlk olarak Karakaya için "kahraman" diyen Koca, "8 çocuklu, fakir bir ailenin evladı. Bin bir zorlukla yetiştirilmiş bir hekim. Ailesini ziyaret ettim. Hekime yönelik şiddetin acısını en derin şekilde yaşıyoruz, görüyoruz. Bu konularda en ufak bir şüpheniz olmasın" ifadesini kullandı. İmamla ilgili yürütülen yargı sürecine dair de şunları söyledi:

"Dediğim gibi ben soruşturmanın açığa alınarak sürdürülmesinden yanayım. Savcılığa Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunma konusunu gidişata göre değerlendireceğim. Yani gereğinin yapıldığı konusunda şüphe duyarsak biz devreye gireriz.”

'X-RAY CİHAZLARI İÇİN 4 AY ÖNCE TALİMAT VERDİM, ANCAK DEVLETTE SÜREÇLER VAR'

Bakan Koca ayrıca, doktorlara yönelik şiddet vakalarının genellikle plansız, anlık öfke ile gelişen olaylar olduğunu, bu yüzden de gerek hastane girişlerinde alınacak önlemlerin, gerekse hastanelerdeki güvenlik elemanlarının anında müdahalesinin kolay olmadığını söyledi.

Önlem adına birtakım adımlar attıklarını dile getiren Koca, şu bilgileri verdi:

“X-ray cihazları ile ilgili 4 ay önce talimat verdim. Tüm hastanelerde mutlaka tüm girişlere koyulması için. Ancak devlette süreçler var. İhaleye çıkılacak. Sayı çok olduğu için bir anda bulunması, alınması mümkün değil. En kısa zamanda koyulacak ama bugün söyleyelim, yarın tamamlansın olamıyor ne yazık ki!”


Kaynak: Gerçek Gündem 

Editör: TE Bilişim