Gazete Emek- Türkiye’nin, virüsle mücadelede sekiz hafta içinde önemli yol kat ettiğini belirten Bakan Koca, “Tedbirlere uyarak geçirdiğimiz sekiz haftadan sonra riskli bir gün bile tabloyu değiştirebilir” dedi.

Sağlık Bakanı, Türkiye’de dünkü tablonun çok olumlu olduğunu belirterek, 144 bin hastadan 99 binini sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Sayıları 6 bin 239’a ulaşan filyasyon ekiplerinin 722 bin kişiye ulaştığını ifade eden Koca, yaygın tarama yerine filyasyon yöntemini tercih edilmesinin vaka sayısını düşürdüğünü belirterek, “Salgının beşinci haftasından itibaren istikrarlı bir iyileşme içindeyiz. Şu an salgın kontrol altında” dedi.

“Birinci dönem tamamlandı”

Koca, virüsle mücadelede birinci dönemin tamamlandığını söyledi ancak tedbirlerin devam etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu:

“Kuralları askıya alarak alışveriş kuyruğuna girmek, pazar yeri kalabalığına tedbirsiz girmek risktir. Bu riski almak, bir çikolatayla rejimi bozmaya benzemiyor.

“Kalabalık kuyruklar, AVM kuyrukları, 3 kişinin yan yana oturduğu koltuklar olmamalıdır. Bu mücadelenin profesyonelleri kontrollü sosyal hayatı ikinci dönemin stratejisi olarak görmekteyiz. Maske ve sosyal mesafe kurallarına bugüne kadar olduğundan çok daha sıkı uymanızdır.”

Bayramda sokağa çıkma yasağıyla ilgili de konuşan Bakan Koca, bunun hükümet kararı olduğunu ifade ederek,”Bununla ilgili önümüzdeki günlerde salgının seyri bunda etkili olacak. Salgının seyrine göre gündeme gelmiş olur. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yapmış olur. Bilim Kurulu’nun gündemine gelmedi. Şu anda net bir durum yok” diye konuştu.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim