Gazete Emek- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrasında gündeme gelen Venezuela'dan peynir ithalatına ilişkin, "2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir." açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bir süredir gündeme gelen Venezuela'dan peynir ithalatına dair bir açıklama yaptı.

Bakan Muş'un açıklaması şöyle; "Venezuela'dan peynir ithalatına dair basında yer alan bazı sorular var. Kamuoyunu kısa ve net şekilde bilgilendirelim; 2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir. 2021 yılında ise; bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır."

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kokainin Latin Amerika'dan Türkiye’ye sevkinde Eski Başbakan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a ait gemilerin kullanıldığını; Erkan Yıldırım’ın bu nedenle Ocak ve Şubat aylarında iki kez Venezuela’ya gittiğini öne sürmüştü.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, 7. videoda şunları söylemişti:

“Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu, en son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı.

Daha sonra yeni bir güzergah çalışması, çünkü Amerika uyuşturucuyla mücadelede çok baskın karakter devamlı üstlerinde, orada sistemi devam ettiremeyeceklerini anlayınca 800 km Venezuela ile sınırları var.

Venezuela üzerinden yeni adres. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım Bey. Bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı, Şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı."

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim