Gazete Emek- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Geleneksel İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, pazardaki fiyatları bildiklerini söyledi.

 

 

"Bu ülkede yaşıyoruz" diyen Nebati, "Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Nebati, enflasyona ilişkin, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak" dedi.

 

 

ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ İÇİN YAZ AYLARINI İŞARET ETMİŞTİ 

 

Nebati, 14 Ocak’ta ABD’li haber ajansı Bloomberg’e verdiği röportajda enflasyonun ocakta pik yapıp ardından düşüşe geçeceğini söylemişti.

 

Bakan Nebati, 3 Şubat’ta Japon Nikkei ajansına enflasyonda zirvenin yüzde 50 seviyelerinde ve nisanda görüleceğini açıklamıştı.

 

Nebati, 16 Mart’ta Fransa’daki yatırımcı toplantısındaysa enflasyondaki düşüş için bu kez yaz aylarını işaret etmişti. 



 

Editör: TE Bilişim