Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi, 115 gündür açlık grevinde olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve barış için balon uçurma etkinliği düzenledi.

İzmir’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan HDP Kadın Meclisi üyeleri, burada beraberlerinde getirdikleri balonları gökyüzüne bıraktılar.

HDP İzmir Kadın Meclisi Sözcüsü Semra Uzunok, burada yaptığı konuşmada, “Biz bu ülkede çocuklarımızın savaşta ölmesini istemiyoruz. Biz kadınlar bugün barış için balonlarımızı gökyüzüne uçuracağız. Başta Cezaevleri’nde açlık grevinde olan kadınlar için bir kez daha haykırıyoruz. Savaşa hayır, Barış hemen şimdi” dedi.

Uzunok şöyle konuştu:

“Barış gelinceye kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ortadoğu’da Türkiye’de dünyanın dört bir yanında ezilen, sömürülen kimliği ve cinsiyeti için ayrımcılığa uğrayan herkesle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. 115 Gündür açlık grevinde olan başta Leyla Güven olmak üzere tüm tutsak kadınlara buradan selam gönderiyoruz.”

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim