Gazete Emek- Valilik ve emniyetin teknik ön incelemesinde araca kasıtlı bir müdahale yapıldığı ve takla atması hedeflendiği belirtilen açıklamada, “Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir” ifadeleri yer aldı.

TİP’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay Mengüllüoğlu’nun ve Hatay İl Örgütümüzün kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiği anlaşılmıştır.

Aracı kullanan yoldaşımız bir kaza yaşanmadan durumu fark etmiştir. ve kendisinin sağlık durumu iyidir.

Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir.

Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir gün Türkiye İşçi Partisi’ni yolundan döndürmez.

Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez.

Failler bulunana ve gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacağız.”

SABOTAJ
 

TİP bölge sorumlusunun araçtan normal ses gelmemesi üzerine servise götürmesiyle anlaşılan olayda sağ ön tekerlekteki 5 bijonun tamamının gevşediği, ikisinin düştüğünü tespit edildi.

Servis çalışanı, 80-100 km hıza çıkılmış olsa bijonların tamamının yerinden çıkacağını ve lastiğin yerinden fırlayacağını söylerken, bijonların müdahale olmadan gevşemesinin ve düşmesinin imkansız olduğunu belirtti.

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletveki Barış Atay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti” ifadelerini kullandı.

Barış Atay’ın açıklaması şu şekilde:

“Antakya’da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!”

Editör: TE Bilişim