Gazete EmekRize’de siyasi partilere yaptığı ziyaretler sırasında yaklaşan yerel seçimlerin demokrasi için öneminden bahseden, bu süreçte siyasi parti liderlerinin söylemlerinde şiddetten uzak bir dil kullanmasının önemini vurgulayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu, siyaset yapmakla suçlayarak istifaya çağıran delegelerin açıklamaları, diğer barolardan destek görmedi.

Aralarında Afyon, Çankırı, Çorum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane-Bayburt, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Trabzon’un da bulunduğu onlarca baro yönetimi toplumsal diyaloğun gelişmesine katkıda bulunan Feyzioğlu’nun yanında olduklarını duyurdular.

Feyzioğlu, 30 Ocak’ta Rize’de AKP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları’nı ziyaret etmiş ve ziyaretlerinde yaklaşan yerel seçimlerin demokrasi için öneminden bahsederek bu süreçte siyasi parti liderlerinin söylemlerinde şiddetten uzak, ayrıştırıcı olmayan bir dil kullanmasını istemişti. “Biz, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, mahkemelerde vatandaşlarımızın güven içerisinde yargılanmasını isteriz. Hakimimiz, savcımız, vatandaşa doğru davransın, haklı haksız, suçlu suçsuz ayırsın isteriz” diyen Feyzioğlu, kurtuluşun çaresinin 81 milyonun adalet paydasında hamasetle değil hakikatle buluşması olduğunun altını çizmiş ve yargıyı güvenilir kılmanın da gerekliliğinden bahsetmişti. Feyzioğlu, “Milli bir duruşa ihtiyaç var. Milli konularda, milli beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız. Her milli meselede kenetlenmeliyiz. Bunu lafta değil, özde yapmalıyız. Özde yapmak için ön yargıları kırmamız lazım. Ön yargılar nasıl kırılır? Siyasi partileri ayrım gözetmeksizin ziyaret ederek olur" değerlendirmesi de yapmıştı. Bazı baroların delegeleri ise Rize’de bu açıklamaları yapan Feyzioğlu’nu siyaset yapmakla suçlayarak, istifaya çağırmıştı. Aralarında Afyon, Çankırı, Çorum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane-Bayburt, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Trabzon’un da bulunduğu onlarca baro yönetimi toplumsal diyaloğun gelişmesine katkıda bulunan Feyzioğlu’nun yanında olduklarını duyurdular.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim