Gazete Emek- Irak Kürdistan Bölgesi eski Başkanı KDP'nin Genel Başkanı Mesud Barzani, Duhok mitinginde konuştu. Barzani ne kadar serveti olduğuna yönelik sorulara da cevap verdi. 


Duhok'ta halka hitap eden Mesud Barzani, "Ben kendimi dünyanın en zengini olarak görüyorum. Benim servetim 48 milyon Kürt'ün desteğidir" dedi.

Mesud Barzani, KDP'nin 30 Eylül Kürdistan parlamento seçimleri için kampanya çalışmaları kapsamında Duhok'ta düzenlediği mitingde konuştu.

25 Eylül 2017'de Kürdistan halkının referandum için sandığa gidip iradesini tüm dünyaya yansıttığı gibi 30 Eylül'de de güçlü bir şekilde sandığa gideceğine inandığını söyleyen Başkan Barzani, KDP'nin güçlü bir hükümet kurması ve Kürdistanlıların gönlünde olan hizmetleri yerine getirebilmesi için sandıktan büyük bir başarıyla çıkması gerektiğini ifade etti.

Barzani'nin Duhok mitingindeki konuşmasından satır başları şöyle;

"Değerli kardeşlerim, değerli arkadaşlar Allah'ın selamı hepinizin üzerine olsun. Duhok'a selam olsun. Bize gönlünü açan Duhok'a selam olsun. Peşmerge’ye gönlünü açan Duhok bizim başımızı yükseltmiştir.

Geçtiğimiz sene bugünlerde sizler tarih yazdınız. Referanduma gidip oy verdiniz ve iradenizi tüm dünyaya gösterdiniz. 30 Eylül'de de sandığa gidip aynı şekilde iradenizi sandığa yansıtacağınızdan eminim.

Referandumun ardından 16 Ekim'de ihanet yaşandı ama Kürdistan Peşmergesi sizlerin onurunu ve toprağını korudu.

Geçtiğimiz 12 Mayıs'ta Irak Parlamentosu seçimlerinde yeniden kendinizi gösterdiniz. Bazı kesimler Kürdistan muhasara altına alındığı için halkın KDP'yi cezalandıracağını düşünüyordu. Bilmiyorlardı ki, millet KDP'yi tüm Irak genelinde birinci olarak sandıktan çıkaracak.

Sizin iyiliğinizi düşünmeyenlerin rüyalarını gerçekleştirmediğiniz için teşekkür ediyorum. KDP hiçbir şekilde bitmez, bitirilemeyecektir.

Sizden gizlemeyeceğim. Iraklı bazı yetkililerin kendini kahraman görüp Kürtler ve Kürdistan aleyhine yaptığı açıklamaların Irak halkına etkisi olabilir mi diye düşünüyordum. Ama Irak halkına çok teşekkür ediyorum ki, o aktörlerin tümünü sandıkta cezalandırıp siyaset sahnesinden sildi.

Ölümsüz Barzani'nin bizlere nasihati vardı. Bizim savaşımız hükümetlerle olur halklarla olmaz derdi. Halklar asla birbirine düşman edilemez.

Musul'un DAİŞ'ten temizlenme sürecinden bahsetmek istiyorum. Peşmerge Irak güçlerinin Musul'a geçebilmesi için yol açtı ve ‘buyrun Musul'a gidin’ dedi. Irak'la yaptığımız ittifaka Bağdat o zaman uymadı.

Şuan önümüzde olan bu fırsatın Bağdat ile Erbil tarafından iyi değerlendirilip ziyan edilmemesini umuyorum.

30 Eylül'de seçimlerin ardından güçlü bir hükümetin kurulması lazım. Yeni nesillerin rol üstlenmesini istiyoruz. Hatalarımız olmadı değil, çok yanlışımız oldu. Ama inanın ki, Kürdistan'da çok hizmetler yapıldı.

KDP seçimlerden sonra da sizin gönlünüzde olan hizmetleri gerçekleştirecek.

KDP kimseye rakip olmak için kurulmadı, KDP sadece halka hizmet etmek için kuruldu.

DAİŞ, Duhok'un yakınlarına kadar geldiğinde kim DAİŞ'in sırtını yere getirip Duhok'u ve tüm Kürdistan'ı savundu.

Bundan sonra da Duhok'a ve Kürdistan'ın diğer bölgelerine kastetmek isteyen kim olursa olsun yine aynı sonucu görecektir.

İsteklerinizin yerine getirilmesi için sizlerden 183. listeye oy vermenizi istiyorum.

Kürdistan'daki birlikten çok defa bahsediliyor. Hepiniz şahitsiniz. Tüm vicdan sahipleri şahit ki, biz birlik için elimizden geleni esirgemiyoruz. Ama birliğin bazı esasları vardır. Bunlar millettir, vatandır, milli duruştur. Bizim bir stratejimiz var ve başımızı versek dahi bu stratejilerimizden ödün vermeyiz.

Stratejik bir hedefiniz olmadığında, hergün gelişin yeni olaylara bakarsınız ve hiçbir hedefe ulaşamazsınız.

Bazıları için söylem ve siyaset değiştirmek fistan değiştirmekten daha kolay. Peki bu durumda nasıl birlik sağlanabilir?

Milletimizin onur ve iradesinin kırılmasına asla izin vermeyin. Milletinize söz verin. Peşmerge’ye karşı vefalı olun. Barzani çizgisinden asla vazgeçmeyin. Barzani çizgisi, sıkıntılara göğüs germektir ve asla boyun eğmemektir.

İyi dönemlerde herkes sizinle olur ve sorumluluk üstlenir. Ama kötü günlerde herkes sorumluluktan kaçar. KDP tüm şartlarda sorumluluk üstlenmekten asla geri durmayacaktır.

Çok defa Mesud Barzani'nin serveti ne kadar diye tartışılıyor. Bazıları 48 milyar dolar diyor, bazıları da 600 milyar dolar diyor. Ama ben kendimi dünyanın en zengin insanı olarak görüyorum. Benim servetim 48 milyar dolar değil, 48 milyon Kürt'ün desteğidir.

Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Hep birlikte ilerleyeceğiz, yürümeye devam edeceğiz ve asla boyun eğmeyeceğiz deyin."

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim