Gazete Emek- Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani,  TSK'nın Afrin'e yönelik sürdürdüğü 'Afrin harekatı' hakkında konuştu. Barzani Yardım Vakfı olarak Afrin'e insani yardımda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.


Aynı zamanda Barzani Yardım Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı olan Mesrur Barzani, bugün Erbil'de düzenlenen Barzani Yardım Vakfı'nın yıllık toplantısında konuştu.


Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Efrin’e düzenlediği  operasyonlara da değinen Barzani, şunları söyledi:


“Efrin'deki sivillere insani yardımda bulunmak istiyoruz. Bunun için de yetkililerin gerekli kolaylığı sağlamasını bekliyoruz.”

Kerkük işgal altında

Barzani, Kerkük’ün işgal edilmiş bir kent olduğunu belirterek, kentin yönetimi konusunda Bağdat yönetiminin hakkaniyet dışı tüm önerilerini reddettiklerini açıkladı.

Barzani Yardım Vakfı’nın yıllık konferansının çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mesrur Barzani, “Kerkük işgal edilmiş bir şehir ve kentteki görev makamları dağılımları ile ilgili önerileri ret ediyoruz” dedi.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlara ilişkin soruları da yanıtlayan Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı, “Kürdistan hükümeti zaten diyaloğa hazır. Kürdistan halkının anayasal haklarının uygulanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim