Gazete Emek- Çavuşoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye'nin, ABD ile İran arasındaki gerginliğin ardından Irak'la dayanışma içinde olduğunu, krizin aşılması için aktif çaba gösterdiklerini belirtti.

Zor dönemde Irak'ın birliğinin ve bütünlüğünün korunmasının öneminin altını çizen Çavuşoğlu, Irak'taki tüm unsurların ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalışması gerektiğini vurguladı. Çavuşoğlu, "Bölgesel Yönetim ile ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Görüşmete dair Kürdistan Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise, görüşmede, Irak’taki son durum, bölgedeki gelişmeler, "terör" tehdidine karşı mücadele konuları ele alındı.

Erbil-Ankara ilişkilerinin de ele alındığı görüşmede her iki taraf da karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinin önemine, bölgede istikrar ve huzurun sağlanması için karşılıklı işbirliğine vurgu yaptı.

Barzani zirve kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkissian ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Neçirvan Barzani, daha sonra İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile bie araya geldi.

Neçirvan Barzani'nin ABD Başkanı Donald Tramp ile de bir araya gelmesi bekleniyor. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim