Gazete Emek- Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçrivan Barzani ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve beraberindeki heyetle başkent Erbil’de bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre görüşmede Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani de hazır bulundu.

Irak ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, terörün yeniden canlanması tehlikesi ile bu tehlikenin ortadan kaldırılması için yapılması gereken çalışmalar gündeme geldi.

Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların çözülmesi için atılan adımları önemsediklerini dile getiren Pompe, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ortaklığının süreceğini belirtti.

ABD ile Kürdistan Bölgesi arasındaki dostane ilişkilere değinen Başbakan Barzani ise koalisyon güçleri ile yürütülen önemli ortak çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Bağdat’ta Adil Abdülmehdi hükümetine destek verdiğini dile getirerek Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için “olumlu” diyalog sürdürdüklerini ve sürecin başarısı için ABD gibi dost ülkelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi hükümeti tarafından gerçekleştirilen reformları hakkında da ABD’li heyete kısa bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim