Gazete Emek-  HDP eski Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Türkiye'nin, eşinin serbest bırakılması yönündeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına uyacağını düşündüğünü söyledi.

Başak Demirtaş Reuters'e yaptığı açıklamada, “Selahattin'in elbette serbest bırakılmasını bekliyorum çünkü Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne imza atan kurucu üyelerden biri” dedi.


"TÜM YARGI SİSTEMİNİN DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR"


“Mesele sadece Selahattin Demirtaş ile sınırlı değil, Türkiye'de tüm yargı sisteminin düzeltilmesi gerekiyor” şeklinde konuşan Başak Demirtaş, konuşmasının devamında, “Hem Selahattin'in hem de arkadaşlarının hukuka aykırı ve haksız olarak hapiste tutulduğunu biliyorduk. AİHM'nin karının buna resmiyet kazandırması bizi bizi mutlu etti” diye belirtti.

Bundan sonra Türkiye anayasası gereğince, üst mahkemeden gelen kararın Türkiye mahkemeleri tarafından uygulanması gerektiğini dile getiren Demirtaş, hukuk için daha fazlasının yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bu süreçte zor günlerden geçtiklerini belirten Başak Demirtaş, eşinin gözaltında sırasında kalp rahatsızlığı yaşadığını, kendisini görmeye giderken trafik kazası geçirdiklerini ve Covid-19 salgının da görüşleri zorlaştırdığını söyledi.

Ancak bütün bu zor imtihanlara rağmen sabrettiğini dile getiren Başak Demirtaş, “İnsanlar inandıkları şey için savaştıkları sürece güçlü kalabilirler” diye konuştu.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim