Gazete EmekTSK ve ÖSO'nun birlikte Afrin'e düzenlediği 'operasyona' ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Yıldırım, Afrin'in beldesi olan Raco'nun kontrol altına alındığını iddia etti. 


Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

ADIM ADIM AFRİN’E: 

Kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Raco’yu da teröristlerden temizlediler. Zeytin Dalı Harekatı başarıyla gidiyor. Güvenlik güçlerimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok dikkatli çalışıyor. Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını temizledik. Şimdi Mehmetçiğimiz, özel harekatçılar, jandarma, polisimiz, Özgür Suriye Ordusu’na ait yiğitler adım adım Afrin’e ilerliyor. Nerede bu ülkenin sınırlarına, milletin can ve mal güvenliğine yönelik bir tehdit olursa orada oluruz ve o tehdidi bertaraf ederiz.

AVRUPA’NIN DA BARIŞI İÇİN: 

Bu operasyonlar aslında Avrupa’nın da barışı içindir. Dünyadaki küresel barış için de gereklidir. Terörle işbirliği yapanlar bölgede barışı tehlikeye atıyor. Meşru bir devlet terör örgütleriyle işbirliği yapamaz. Terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşır.

İTTİFAK DÜZENLEMELERİNİ YAPTIK: 

Cumhur ittifakı ile genel seçimlerde birlik ve beraberliği sağlayacağız. Gizli kapaklı yapılan ittifaklara artık ihtiyaç olmayacak. Düzenlemeleri yaptık, anamuhalefet partisi her zaman olduğu gibi yine buna da itiraz ediyor. Bu bir koalisyondur diyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayın, kapı kapı dolaşarak gizli kapaklı ittifak yapan bunlardı. 16 Nisan halkoylamasında ne kadar millet düşmanı varsa birlikte hayır cephesini kurmaya çalışan siz değil miydiniz? Şimdi artık her şey şeffaf. Partiler bir araya gelecek seçime birlikte gidecek.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim