Gazete Emek-Afrin'e yönelik başlatılan hava harekatının ardından Başbakan Binali Yıldırım operasyonu görüşmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile biraraya geldi. Görüşmenin ardından Yıldırım, kara operasyonunun sinyalini verdi. 

Çankaya Köşkü'nde Bahçeli'yle görüşen Başbakan Yıldırım, harekatın ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirildiğini, hedeflerin neredeyse tamamına yakınının tahrip edildiğini söyledi.

Yıldırım, Pazar gününden itibaren gelişmelere göre kara unsurlarının da gerekli faaliyetleri icra edeceğini belirtti.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefi asla ve asla Suriye'nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan iş; güney sınırımızdan, Suriye'nin kuzeybatısından son 3 yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizleri ve buradaki kayıpları, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik atakları, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmak.

"Bunun yanı sıra da Afrin'de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizi terör örgütlerinin baskısından, zulmünden kurtarmak bu harekatın önemli hedeflerinden bir tanesidir."

Daha önce Almanya'da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da telefon ile arayarak Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi veren Yıldırım, açıkalması sonrası Genelkurmay Karargahı'na gitti.

Yıldırım Cumartesi günü harekata yönelik ilk açıklamayı yapmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha sonra Afrin'e operasyonun sahada fiilen başladığını ve bunu Menbiç'in takip edeceğini söylemişti.

Başbakan Yıldırım, Bahçeli'nin ardından Genelkurmay Başkanlığı'na geçerek burada Org. Hulusi Akar'la bir araya geldi.. 

Kaynak: BBC

Editör: TE Bilişim