Gazeteemek- Anayasa referandumu için ilk oy kullananan lider Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yıldırım, İzmir'in Menderes ilçesindeki Gölcükler Adnan Olcay Ortaokulu'nda bulunan 1085 nolu sandıkta oy kullandı. 


Başbakan Yıldırım’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Soylu ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da eşlik etti. Vatandaşların alkış ve sloganları ile karşılanan Başbakan Yıldırım, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla selfi yaptı.


Başbakan Yıldırım, oy kullanma işleminin ardından kendisini merdivenlerin sonunda bekleyip konuşma yapmasını bekleyen vatandaşlara, “Burası balkon değil” diyerek espri yaptı.


Yıldırım: Sonuç ne olursa başımızın tacıdır


Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Değerli arkadaşlar İzmir'in Menderes ilçesinde Gölcükler Adnan Olcay Ortaokulu'nda oyumuzu verdik. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Şimdi de işimize gücümüze bakacağız. Bugün Türkiye'nin her köşesinde 81 vilayetimizde vatandaşlarımız huzur içerisinde, kardeşlik içinde medeni bir şekilde oylarını veriyorlar. Akşam sandıklar açılınca sonuçlar ortaya çıkacak. Çıkacak sonuç ne olursa olsun başımızın tacıdır. Milletimizin verdiği karar en güzel karardır" dedi.

Editör: TE Bilişim