Gazete Emek- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Rota’ adıyla bilinen rapçi Bulut Alpman’ın ‘gözaltı’ iddiasını yalanladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, haber sitelerinde ve sosyal medyada, Alpman’ın gözaltına alındığı yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, “Kamuoyunda ‘Rota’ ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir” denildi.

Bu açıklamanın ardından Bulut Alpman, instagram hesabından şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşlar şu an her şey yolunda, desteğiniz ve dostluğunuz için teşekkür ederim. Varolun.”

NE OLMUŞTU?

Gözaltı haberleri, Alpman’ın sabahın erken saatlerinde instagram hesabından yayınladığı bir görüntü üzerine yayıldı. Görüntüde, kapıyı sert bir şekilde vuran ve polis oldukları öne sürülen kişilerin “Aç kapıyı kırarız” dedikleri duyuluyor ve Alpman gözaltına alındığını duyuruyordu.

YENİ ŞARKI…

Alpman’ın yeni şarkısı “Ağla”daki sözler ve klibi nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilmişti. Alpman’ın instagram hesabından söz konusu gözaltı duyurusu da, yeni şarkı yaptığı zamanla çakışması dikkat çekti.

Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çektiği sahnede “Bilal’e anlatır gibi anlatcam sizlere çocuk” sözlerine yer vermişti.

Bulut Alpman, ‘Kukla’ adlı şarkısı nedeniyle de 29 Mart 2019’da tutuklanmıştı.

Öte yandan Alpman’ın kapısına polislerin geldiği iddiasında bulunmasının ardından sosyal medyadan çok sayıda tweet atılmış ve özgürlük vurgusu yapılmıştı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim