Gazete Emek- Batman Belediyesi’nde kayyımdan kalma elektrik borcundan dolayı Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) kente içme suyu sağlayan su pompalarına giden kuyuların elektriğini kesince şehir susuz kaldı. Batman Belelediyesi Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, kayyım dönemindeki elektirik borcunun 8 Milyon 473 Bin TL olduğunu belirtti.

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre, nüfusu 599 bin olan Batman’da kent genelinde yaşanan su kesintisi dün saat 10.00’da yaşandı. Konuya dair dün açıklama yapan Batman Belediyesi, su kesintisinin kayyım döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle, DEDAŞ’ın belediyenin su kuyularındaki içme suyunu şehre aktaran pompalardaki elektriğin kesmesiyle yaşandığını belirtti. DEDAŞ kararının yanlış olduğunu belirtilen Belediye, kesinti sonrası Belediye’nin jeneratörleri devreye sokulmasıyla giderildiği belirtildi. Belediye jeneratörlerin devreye girilmesiyle dün çözülen su problemi bugün sabah saatlerinde tekrar yaşandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, DEDAŞ’ın geceleyin elektrik verdiğini ama bugün sabah saatlerinde tekrar elektriği kestiğini söyleyerek, “Belediyenin jeneratörleri de bir noktadan sonra ısınarak yetersiz kalıyor. Yani jeneratörlerle şehre su vermek gibi bir güç kaynağı oluşturulamaz” dedi.

'ÖDEME YAPMAKTAN SIKINTI YAŞIYORUZ'

Belediye Başkan Yardımcısı Nemcik, Belediye’yi 8 Nisan’da devr aldıklarını, 15 Nisan’da gelen ve kayyım dönemindeki elektirik borcunun 8 Milyon 473 Bin TL olduğunu belirtti. DEDAŞ yetkililerin borcun ödenmesi için daha önce belediyenin müdürlüklerine söylediğini dün de tebliğin yapılması ardından hemen kesintiye gidildiğini ifade eden Nemcik, “Yeni dönemle birlikte 15 Milyon 567 Bin TL borç var. DEDAŞ ödemelerin büyük bir mevlalarla ile ödenmesini ödenmesini istiyor. Bizde bütçedeki açıktan dolayı bunun imkansız olduğunu belirtti. Bütçemizin yüzde 65’i, 31 Mart seçimleri öncesinde, yılın ilk 3 ayı içerisinde kayyım tarafından kulanılmış. Yani bize borç olarak bırakılmış. 2018’de kayyımın yaptığı işlemlerin bile ödemesini şuan biz yapıyoruz. Dolaysıyla bir çok şeyde ödeme yapmakta sıkıntı yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

'AKLA ZARAR'

Duruma tepki gösteren Muhittin Demir adındaki bir yurttaşta “Koskoca kent sussuz kalmış durumda, kent genelinde akmiyor. Salgın hastalıklar var. Sağlık kurumların da bile su yok. Koskoca bir kentin suyunu akla zarar bir durum” dedi.

Editör: TE Bilişim