Gazete Emek-Batman merkeze bağlı Petrol Mahallesi'nde bulunan Petrol Anadolu Lisesi Müdürü Ö.Ç.’nin öğrencilere karşı ırkçı söylemlerde bulunduğu belirtildi. Daha önce Ülkü Ocakları'na üye olduğu belirtilen ve şu an Türk Eğitim Sen Şubesi Başkan Yardımcısı olan Ö.Ç., İstiklal Marşı’nın okunmasına eşlik etmeyen öğrencilere “kanı bozuklar” şeklinde hareket ettiği, daha sonra da “vatan hainleri” diyerek, öğrencileri saatlerce soğuk havada beklettiği ortaya çıktı.

 

 

 

VELİLERE DE TEHDİT: VALİ ARKADAŞIM

 

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre Ö.Ç.'nin ayrıca okulda kaloriferleri açmadığı ve sık sık öğrencileri azarladığı belirtildi. Bunun üzerine öğrenci velililerinin Ö.Ç.'yle görüştüğü, müdürün söz konusu görüşmede, “Okulu başınıza yıkarım” şeklinde velileri tehdit ettiği aktarıldı. Velilerin şikayet edeceklerini söylemeleri üzerine “Vali benim arkadaşım” yanıtı verdiği öğrenildi. Ö.Ç.'nin ayrıca bazı öğrencileri farklı gerekçelerle okuldan uzaklaştırdığı aktarıldı.

 

ÖĞRENCİ: ONA GÖRE HEPİMİZ VATAN HAİNİYİZ, OKUL HAYATIMIZI BİTİRDİ

 

Okuldan uzaklaştırılan öğrencilerden A.A., yeni atanan Ö.Ç.'nin sürekli ırkçı söylemlerde bulunduğunu, öğrencilere hakaret ve tehdit ettiğini aktardı. Velilerin ve öğrencilerin müdürü şikayet etmekten çekindiklerini söyleyen A.A., “İstiklal Marşı’nı bahane ederek bize sürekli hakaret etti. Tüm öğrencilere dönerek ‘kanı bozuklar, vatan hainleri, marş şereftir, sizde o şeref ne arar’ diye hakarette bulundu. Bununla yetinmeyerek öğrencileri saatlerce o soğukta bekletti. O günün kamera görüntülerine bakılsa görülür zaten. Ona göre hepimiz vatan hainiyiz. Benim ve daha birçok arkadaşımızın okul hayatına son verdi" diye kaydetti.

 

Ö.Ç’DEN ‘RAHAT DURMAMIŞLADIR’ SAVUNMASI

 

Konuya dair ulaşılan Ö.Ç., ise yaşananları yalanladı. Ö.Ç. haber olması halinde “gerekli işlem” yapmakla tehdit ederek şunları söyledi: “Hepsi de asılsızdır. İftiradır. Çok net söylüyorum. Bunun hakkında zaten gerekli işlem neyse onu yapacağım haber olduğunda. Okulumuz zaten bir teftiş aşamasındadır. Belirtilen konularla ilgili. Öğrencilerimiz zaten lavaboları kırıyorlar. Tadilat yaptığımızda burayı kapatıyoruz. Bazen art niyetli insanlar olabilir. Asılsızdır. Bilginiz olsun. Ben öyle bir şey telaffuz etmedim. Belki İstiklal Marşı’nda bin tane öğrencinin olduğu bir törende hani rahat durmamışlardır, konuşmuşlardır, saygısızlık yapmışlardır. Bunu her öğretmen söylüyordur. Ama ben o belirtilen kelimeleri kullanmadım.”

 

 

 

Kaynak: MA







 

Editör: TE Bilişim