Gazete Emek- Batman Otogarı'nda geçtiğimiz hafta kan donduran bir cinayet işlendi. 20 yaşındaki Suat Yüksekbağ kan davası olduğu iddiasıyla Batman otogarında defalarca bıçaklandı. Yüksekdağ'ın bıçaklanmasının ardından ortaya çıkan görüntüler ise kamuoyunda büyük tepki topladı. 

Elinde bıçakla yerdeki gencin ölmesini bekleyen ve kimseyi yaklaştırmayan katil zanlısına polislerin de müdahale etmemesi çok tepki aldı. Bu tepkilerin ardından orada bulunan polisler hakkında soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar. Batman'da yaşanan cinayetin tanıklarından biri olan M.O, yaşananları Gazete Emek'e anlattı. Ölen kişinin saat 3 arabasına bilet aldığını belirten M. O, orada olanları şöyle anlattı:

Ölen çocuk saat 3 arabasına bilet almış nereye gittiğini bilmiyorum ama saat 3'te kalkacak olan otobüse bilet alıyor, onu öldüren kişi ise nasıl takip etmişse otobüsün içine girip onu yakalıyor. İlk bıçak darbelerini otobüsün içinde aldı. Muavin zanlıyı döve döve otobüsten indirdiğini söyledi. Orada gencin yaralı yaralı otobüsün arkadasından koşarak geldiğini gördüm. Kan vardı üstünde, bir elinde bıçak vardı bir eliyle vücudunu tutmuştu. Yazıhaneden koşarak çıktım ne oluyor diye. Ben çıktığımda iki kişinin onu kovaladığını gördüm. 

Arkasından koştuk çocuk otogarın diğer tarafına kadar gitti sonra düştüğünü gördüm. O düşünce onu yaralayan da başına gitti ve başında bekledi. Herkes müdahale etmek istiyordu ama elinde bıçak olan kişi kimseyi yaklaştırmıyordu. Hepimiz yazıhaneye koşup sopa falan aldık. Yetmedi ayakta askılık ile vurdular ona çocuk hiç banamısın falan demedi. Yediği sopalar, ona fırlatılan bardaklar, şekerlikler, ama bu adam acı falan hissetmiyordu. Bizim arkadaşın elinden sopayı çekip onu da başından yaraladı. Hemen polis geldi zaten. 

Polisler geldi, herkes müdahale etmesini beklerken onlar izlemekle yetindi. Esnaf da bu duruma sinirlenip kendileri müdahale etmek istedi. Bu defa ise esnaf ile polis birbirine girdi. Polis bize biber gazı ile müdahale etti. Bize biber gazı sıkacaklarına o kişiye sıksalardı belki de o genç şimdi yaşıyordu. Çocuk 20-25 dakika yerde kaldı. Bir ton polis yığdılar oraya. Ambulans ise polislerden sonra geldi. 


 

Editör: TE Bilişim