Gazete Emek- İstanbul Pendik’te düzenlenen 3. Bisiklet Festivali'nde yürekler ağza geldi. Festivalde anne-bebek yarışında bebek arabası devrildi.

Pendik’te bu yıl 3’ncüsü düzenlenen PENBİSFEST’de yarışmalar nefes kesti. Çamlık Mahallesi'nde gerçekleşen festivalde tekerlekli sandalye, anne- bebek ve bisiklet yarışları olmak üzere çok sayıda kategoride gerçekleşti. Yarışmalarda dereceye girenlere belediye bisiklet hediye etti. Her yıl vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören festival heyecanlı görüntülere sahne oldu. 

Yere düşen bebeğe ilk müdahale başkandan 

Anne -bebek yarışlarında yaşanan bir kaza ise yürekleri ağza getirdi. Bitiş çizgisine saniyeler kala bir anne bebek arabasını elinden kaçırdı. Annenin elinden kaçırmasıyla bir başka pusete çarpan bebek arabası devrildi, içerisinde bulunan 2 yaşındaki çocuk ise yere düştü. Çocuğa ilk müdahaleyi doktor olan Belediye Başkanı Kenan Şahin yaptı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan çocuğunu kucağına alan Belediye Başkanı Şahin, bebeğin durumuna baktı. 

Konuyla ilgili konuşan Şahin, “Benim mesleğim doktorluk, yıllarca acillerde çalıştım. Herhangi bir travma durumları olduğu zaman başkan olup olmamasını bir önemi yok. Hemen müdahale yapmak gerekiyor. Ufak tefek şeyler oluyor elbette ama Allah’a hamd olsun çocuğumuzda annemiz de gayet sağlıklı” şeklide konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim