Gazete Emek- AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinesine bulunan iki bakan, döviz kurlarındaki durdurulamayan yükselişin ardından AKP tarafından geçen Cuma günü başlatılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sahip çıkma kampanyasına katılmadı.

Dolar ve avro kurlarındaki hızlı yükselişle birlikte Türk Lirası’nın ani değer kaybı, geçen hafta gündemin en önemli maddesi haline geldi. Eleştirilerin hedefindeyse özellikle ekonomi yönetiminin başında olan, Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak vardı.

BERAT ALBAYRAK'A SAHİP ÇIKMA KAMPANYASI BAŞLATTILAR 

Sosyal medyada yükselen istifa sesleri ardından AKP’liler, Berat Albayrak’a sahip çıkma kampanyası başlattı. Kampanya’da, Albayrak’a arasındaki gerilime dair birçok iddia bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Solu dahi katılırken iki bakan katılmadı: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy.

Mehmet Nuri Ersoy, aynı gün başlatılan #TürkiyeyeGüveniyorum etiketine destek mesajı atarken Varank bu etikete destek mesajı atmadı, ekonomiye dair yorumunu paylaştı.

Editör: TE Bilişim