Gazeteemek- Cezaevlerindeki açlık grevleri'ne yenileri ekleniyor. 9 cezaevinde bulunan 87 tutuklunun süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi'ne ailelerin verdiği bilgiye göre dün itibariyle Gebze Cezaevi'de dahil oldu. Gebze cezaevinde bulunan 7 siyasi tutuklu dün itibariyle süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Ailelerin verdiği bilgiye göre açlık grevine giren siyasi tutuklulara bir ay görüş cezası da verildi. Böylece süresiz dönüşümsüz açlık grevine girenlerin sayısı 94 oldu. 

Şakran'da açlık grevi 51. gününde

Özelikle Şakran Cezaevi'nde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi 51. gününe girdi.  Diğer cezaevlerinde ise Sincan’da 41, Menemen’de 29, Van Cezaevi’nde 27, Hatay F Tipi 4, Bolu F Tipi 9, Tekirdağ T-1 28, Antalya ve Balıkesir Kepsüt cezaevlerinde ise ilk gününde.

Açlık grevi eylemi diğer cezaevlerinde ise süreli dönüşümlü olarak devam ediyor. HDP'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ie açlık grevlerine ilişkin yapmak istediği görüşme talebi ise Adalet Bakanı tarafından önce kabul edildi ancak daha sonra ileri bir tarihe ertelendi. HDP'den yapılan açıklamada, Adalet Bakanı ile görüşmenin Cuma günü yapılacağı belirtildi. Özgürlükçü Hukukçular Platformu tarafından yapılan açıklamaya göre açlık grevindekilerin sağlık durumun ciddi bir duruma geldiği belirtildi. 

Açlık grevlerinin talepleri

Açlık grevlerinin talepleri ise, cezaevlerindeki insani koşulların düzeltilmesi, Düşünce ve siyasal çalışmalar nedeniyle sürdürülen gözaltıların sona erdirilmesi, halka yönelik askeri ve siyasi baskıların son bulması ile Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması. 

Gazeteemek

Editör: TE Bilişim