Gazete Emek- Marmara Bölgesi’nde, İstanbul’da da hissedilen bir deprem oldu. 16.38’de yaşanan depremin Marmara denizinde yaşandığı ve ilk belirlemelere göre derinliğinin 16 km. olduğu belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da da yoğun bir şekilde hissedildi.

İstanbul’da saat 16.38’de bir deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre depremin merkez üssü Marmara Ereğlisi ile Silivri açıkları.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’ne göre İstanbul’un Silivri ile Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında saat 16.38’de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli’den gelen açıklamaya göre ise, depremin büyüklüğü 4,3 olarak açıklandı. Depremin derinliği 12,9 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem, başta Tekirdağ ve İstanbul olmak üzere Marmara Denizi’ne kıyı tüm bölgelerde hissedildi.

Düğündeki tacizden sonra MHP’li başkanın korucu çocukları da istifa etti

PROF. ERCAN: BÜYÜK DEPREMİN HANGİ FAY KOLUNDA OLACAĞINA İŞARET ETTİ

Depremin ardından Habertürk canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin beklenen 7 - 7.2'lik büyük depremin hangi fay kolunda olacağını gösterdiğini söyledi. Ercan, "İki kolda deprem beklentisi vardı. Tekirdağ ve İstanbul kolu. Bu deprem beklenen büyük depremin hangi kolda gerçekleşeceğini işaret etti. 1912'deki 7.4'lük deprem de bu kolda gerçekleşti" dedi.

"YERİ ENDİŞE VERİCİ"

Elazığ başta olmak üzere birçok deprem için önceden uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin uyarıda bulundu. Bu yerin endişe verici olduğunu belirten Görür şunları söyledi: 

Özel şirket ve mülkiyetler kamulaştırılacak mı? TÜSİAD Başkanı'ndan dikkat çeken uyarı

"Arkadaşlar Marmara’da olan 4,3’lük depremi görüyorsunuz. Min. 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayın üzerinde.  Yeri endişe verici. Bu deprem fayda az da olsa stres değişimine ve mekanik vibrasyona neden olmuş olabilir. Bu da sözkonusu fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir."

Editör: TE Bilişim