Gazete Emek- Kendisini şeyh ilan eden Mustafa Özbağ, AKP’li Osmangazi Belediyesi’nin tahsis ettiği Karabaşı Veli Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi.
AKP’li Osmangazi Belediyesi, kendisini şeyh ilan eden Mustafa Özbağ’a kültür merkezi verdi.


“RÜYAMDA ALLAH’I GÖRDÜM”

Bursa’da yaşayan ve kendisini şeyh ilan eden Mustafa Özbağ, çoğunluğu AKP’li belediyelere ait olan kentlerde etkinlikler ve sohbet toplantıları düzenliyor. Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaşı Veli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bir müridi, Özbağ’a, “Rüyamda Allah’ı gördüm üzerinde sizin hırkanız vardı. Sırtı bana dönüktü, yüzünü gördüğümde, yüzü sizin yüzünüzdü” dedi. Özbağ ise kendisine, “Allah’ı rüyada görmek haktır. Devam et” dedi.

HAPİS CEZASI VAR

Sözcü’nün haberine göre, Kültür merkezinde sohbetler yapan Özbağ’ın daha önce Mevlana’dan öğretiler anlatması da tepkiye neden olmuştu. Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, “Bu şahıs Hazreti Mevlana’yı kendisine alet etmekten geri durmuyor. Daha önce Kültür Bakanımız ve Sayın İbrahim Kalın’a durumu arz ettik. Mevlana öğreti ve inançlarının bu şekilde istismar edilmesi bizi derinden yaralıyor” dedi. Her cumartesi kültür merkezinde müritleri ile sohbet eden liseden terk Özbağ, geçimini havlu ticareti yaparak sağlıyor. Bursa 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, naylon fatura kullanmaktan Özbağ hakkında 60 ay hapis cezası verdi. 2003-2004 yıllarındaki sahte faturalarla ilgili 3 ayrı dava ise zaman aşımından düştü.

Editör: TE Bilişim