Gazete Emek-  Tatvan ilçesinde Cougar tipi bir askeri helikopter düştü. Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 11 personelin hayatını kaybettiği, 4 personelin ise yaralandığı açıklandı. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kazanın yaşandığı bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde bir helikopterin düştüğü aktarıldı. Helikopterin düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibinin de bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, bölgede arama çalışmalarının hemen başlatıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.”

SOYLU VE AKAR BÖLGEYE GİDİYOR

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kazanın yaşandığı bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

KORGENERAL ERBAŞ DA HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis Tatvan sınırlarında düşen Cougar tipi helikopterde yaşamını yitiren askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığı’nı yürütüyordu.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Hayatını kaybeden askerler için siyasiler sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaştı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Bitlis'teki helikopter kazasında yaşamını yitiren askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyor, acılarını yürekten paylaşıyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu: “Bitlis’ten gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Bitlis Tatvan’da askerî helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman evlatlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun…”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: “Bingöl’den Tatvan’a giden ve askerlerimizi taşıyan helikopterin düşmesi sonucu; şehit olan 9 vatan evladımıza Allah’tan rahmet, yaralanan 4 askerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: “Milletimizin ve kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun. Şehitlerimize rahmet olsun. Yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.”

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim