Gazete Emek-  AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı başlayan protestolar, “özerk üniversite” talebiyle sürüyor. Büyük bir yankı uyandıran Boğaziçi direnişi, toplumun birçok kesimleri tarafından sahiplenilirken, eylemlerde direnişin büyütülmesi yönünde mesajlar veriliyor.

20 Mart’ta İstanbul Yenikapı’da "Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim" şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz kutlamasına sayılı günler kala, tüm halklara katılım çağrısında bulunan Boğaziçili öğrenciler, Kürt halkının mücadelesini sahiplendiklerini söyledi. Öğrenciler, herkesi Newroz ateşini büyütmeye davet etti.

BOĞAZİÇİ’NDE NEWROZ ATEŞİ

Boğaziçi Dayanışması adına konuşan öğrencilerden Çağlar Karabulut, “Bizler Boğaziçi Üniversitesi ve Boğaziçi Dayanışması olarak, Kürt halkının uzun yıllardır büyük bir mücadele vererek, kazandıkları ve büyüttükleri Newroz ateşini, Demirci Kawa’nın ateşini sahipleniyor ve 19 Mart’ta Newroz ateşini Boğaziçi’nde yakıyoruz. Kürt halkı yalnız değildir” dedi.

Kayyum zihniyetine karşı Yenikapı’da kutlanacak olan Newroz’a katılım sağlayacaklarını belirten Karabulut, Newroz ruhunun direniş ruhu olduğunu, direnen herkesin Newroz alanında olması gerektiğine vurgu yaptı.

2021 Newroz programı açıklandı

‘İSYANI BÜYÜTELİM’

Boğaziçi öğrencilerinden Devrim Barış Yılmaz “Boğaziçi’nde direniş ruhunun sürdürücüleri olan biz öğrenciler de Türkiye ve Kürdistan halklarının Newroz ateşi etrafında kenetlenmesini istiyoruz. Bizler Boğaziçi öğrencileri olarak en geniş katılımımız ile Yenikapı’da Newroz alanında olacağız. Direnişi örgütleyip, isyanı büyütelim” çağrında bulundu.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim