Gazete Emek-  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrenci ve akademisyenlerin aylardır süren eylemleri devam ederken görevden aldığı Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi'ne yardımcısı ve vekili Naci İnci'yi rektör olarak atadı. 

Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

NACİ İNCİ KİMDİR?

Dr. Stanford Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993–1994 arasında yer alan optik üniversite hastanesinde 1994 senesinde çalışmalar yapan İnci, Boğaziçi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996'da ise doçent oldu.

İnci, 1998–1999 öğretim fiber optik eğitim öğrencilerinin uygulamaları doğrultusunda Japonya'da Gunma Üniversitesi'nde araştırmacı olarak anketler, 1999–2005 Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde eğitim alanında hizmet veren ve eğitim mezunları ile öğrenci ve lisansüstü öğrenci doktorları. programlarının yerlerinde görev aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'ne 2005 olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci,'daki Stuttgart, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesinde talep olarak bulundu.

Fiber optik, fiber optik, nanoiğiler ve uygulamalarının fizi, optik algılayıcılar, optiği, eğitimi bilişimi, kriptografisi üzerinde çalışan ve uygulanen'nin olası katkıları ise iki uluslararası patenti bulunuyor.





Kaynak: Dokuz8haber 

Editör: TE Bilişim