Gazete Emek- OdaTV'den Hülya Kılınç'ın haberine göre; Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ataç, aynı üniversitenin fizik bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yaptığı dönemde, doktora öğrencisi olan Doç. Dr. Bora Canbula’yı atamadığı makam kalmadı.
Geçen yıl temmuz ayında MCBÜ’ye rektör olarak atanan Ataç, Canbula’yı önce danışmanı yaptı, ardından üniversitenin bilgi işlem daire başkanlığını getirdi. O da yetmedi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne müdür yaptı. Canbula’yı en son genel sekreter vekilliği görevine getiren Rektör Ataç, üniversiteyi adeta öğrencisiyle birlikte yönetmeye başladı.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE DOÇENT OLARAK ATANDI
Geçen yıl fizik bölümünde sadece öğretim görevlisi olan Bora Canbula’nın, fizikçi olmasına rağmen CBÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne doçent olarak ataması ve bir yıl içindeki hızlı yükselişi sadece kendisiyle sınırlı kalmadı.
Kendisi gibi fizikçi olan eşi Dr. Deniz Canbula da Mayıs 2020 tarihinde Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Alternatif Enerji Kaynakları Programı’nda öğretim üyesi oldu.
‘CEMAAT ÜYELERİNE AYRICALIK TANIDIĞI İLERİ SÜRÜLÜYOR’
Ev hanımı olan eşi Sevde Ataç’a da üniversite bünyesinde kurulan Sürekli Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu’nda görev veren rektör Ataç’ın, Nurcuların Meşveret grubuna yakın olduğu, personel atamalarında bu cemaatin üyelerine ayrıcalık tanıdığı ileri sürülüyor. Ataç’ın, liyakatsiz atamaları, sadece üniversite içinde değil AKP’li birçok kişi tarafından da sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ağır dille eleştiriliyor.
Kaynak: Gerçek Gündem
Bu rektör cezaevindeki eski fetöcü rektörün projesidir buda orjinal cematcidir nolur bunları ünüversitelerden temizleyin
Rektörün özgeçmişine bakın ilköğretim yok lise yok hangi cematin okulunda okudu acaba bence buda kiripto
Ünüversitenin sitesinden rektörün ilköğretim ve liseyi hangi okulda okuduğu yazmıyor acaba cematcilerin devlet düşmanı yetiştirdiği okullarında ve evlerinde kalmış olabilirmi bence bu parelel çematci babasının feto den cezaevinde olduğunu marasta çocuklar bile bilir