Gazete Emek- OdaTV'den Hülya Kılınç'ın haberine göre; Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ataç, aynı üniversitenin fizik bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yaptığı dönemde, doktora öğrencisi olan Doç. Dr. Bora Canbula’yı atamadığı makam kalmadı.

Geçen yıl temmuz ayında MCBÜ’ye rektör olarak atanan Ataç, Canbula’yı önce danışmanı yaptı, ardından üniversitenin bilgi işlem daire başkanlığını getirdi. O da yetmedi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne müdür yaptı. Canbula’yı en son genel sekreter vekilliği görevine getiren Rektör Ataç, üniversiteyi adeta öğrencisiyle birlikte yönetmeye başladı.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE DOÇENT OLARAK ATANDI

Geçen yıl fizik bölümünde sadece öğretim görevlisi olan Bora Canbula’nın, fizikçi olmasına rağmen CBÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne doçent olarak ataması ve bir yıl içindeki hızlı yükselişi sadece kendisiyle sınırlı kalmadı.

Kendisi gibi fizikçi olan eşi Dr. Deniz Canbula da Mayıs 2020 tarihinde Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Alternatif Enerji Kaynakları Programı’nda öğretim üyesi oldu.

‘CEMAAT ÜYELERİNE AYRICALIK TANIDIĞI İLERİ SÜRÜLÜYOR’

Ev hanımı olan eşi Sevde Ataç’a da üniversite bünyesinde kurulan Sürekli Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu’nda görev veren rektör Ataç’ın, Nurcuların Meşveret grubuna yakın olduğu, personel atamalarında bu cemaatin üyelerine ayrıcalık tanıdığı ileri sürülüyor. Ataç’ın, liyakatsiz atamaları, sadece üniversite içinde değil AKP’li birçok kişi tarafından da sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ağır dille eleştiriliyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim