Gazete Emek- İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatı, yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatı "Ev hapsinin kaldırılmasına yönelik başvuruyu Anayasa Mahkemesi'ne yarın yapacağız" dedi.

Reuters'a konuşan Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, "Ev hapsinin kaldırılmasına yönelik başvuruyu Anayasa Mahkemesi'ne yarın yapacağız. Yurtdışına çıkış yasağı ile ilgili maddeyi de başvurumuza koyacağız fakat AYM seyahat özgürlüğü konusuna bakmıyor. 12 Ekim'den önce bir karar çıkmasını beklemiyorum, fakat biz başvurumuzu duruşma öncesinde yapmış olmak istiyoruz" dedi.

İki yıl önce 'FETÖ ve PKK ile bağlantıları bulunduğu' iddiasıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan ABD'li rahip Andrew Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

ABD yönetimi Brunson'ın serbest bırakılmama kararına tepki göstererek bazı yaptırım kararları açıklamış ve Türkiye'ye yönelik çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasına karar vermişti.

12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Avukatının daha önce İzmir'deki mahkemeye ev hapsinin sona erdirilmesi ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebiyle yaptığı başvurular mahkemece reddedilmişti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim