Gazete Emek- Hükümette 'tutuklama' polemiği yaşanıyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'nun geçen hafta uğradığı saldırıyı gerçekleştiren kişilerin ifadelerinin alınmasının ardında serbest bırakılmaları tartışma konusu olmuştu. Uğuroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü telefonla arayarak durumla ilgili üzüntüsünü bildirdiğinde 'avukatınız itiraz etsin' yanıtını aldığını ancak itiraza rağmen kararın değişmediğini açıkladı.

SOYLU: BAKAN OLSAN NE YAZAR?

Bu gelişmelerin hemen ardından dün gece Twitter hesabından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesi ile birlikte görüldüğü fotoğrafın altına küfürlü mesaj yazan bir kişinin serbest bırakıldığını söyledi. Soylu mesajında, "45 gündür anam hastanede Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım. Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweet'imle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım" dedi.

Bu açıklamaların ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bugün bir açıklama yaparak, "kendisine tutuklama siparişi verilmemesini" istedi.

Yeni reform paketi taslağı Erdoğan'a sunuldu: Taslaktaki bazı içerikler sızdırıldı

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen "5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler, kurallar işler, usuller işler ve işlemeye de devam eder.

Ayşe Öğretmen'den Adalet Bakanı Gül'ün paylaşımına tepki: Peki ben neden "çocuklar ölmesin" dediğim için 2 defa hapse girdim?

Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının hakim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim."

'KLAVYE BAŞINA GEÇİP SİPARİŞ VERENLER...'

“Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir” diyen Bakan Gül, “Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" ifadelerini kullandı. Soylu ve Bakan Gül arasında yaşanan bu gerginlikle ilgili Erdoğan'ın devreye girdiği belirtiliyor. 

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'ın ilk konuşmasının şifreleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce damat Berat Albayrak ile de çatışmıştı. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim