Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ile iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile tutuklu Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın annesi Lütfiye Gökkan’ı ziyaret etmek amacıyla Şanlıurfa’ya gitti.

Buldan’ın parti binasında açıklama yaptığı sırada Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, “kamu memuruna hakaret” iddiasıyla darbedilerek gözaltına alındı. Anne Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ADALET BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Şenyaşar ailesi bugün, sosyal medya hesaplarından bakanlığın sitesinin etiketleyerek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bir çocuğa hediye verdiği sırada çekilen fotoğrafla birlikte, “Sayın ADALET Bakanı Gül! Çocuklara oyuncak dağıtma! Halk sizden oyuncak istemiyor. Halka ADALET dağıt! Şanlıurfa ADALET Sarayı'nda üstünlerin hukuku uygulanıyor. Devletin hastanesinde insanlık suçunu işleyenler korunuyor. Adaleti sağlayamıyorsan istifa et! @adalet_bakanlik” paylaşımında bulunmuştu.

BULDAN: “ACININ ORTAĞI OLDUK”

MA’nın aktardığına göre, Buldan, partililerle birlikte gözaltına alınan Şenyaşar Ailesi’nin adalet nöbetini sürdürdüğü Şanlıurfa Adliyesi önüne geçti. Burada açıklamalarda bulunan Buldan, şunları söyledi:

“Biz bugün buraya Şenyaşar Ailesi’nin tutmuş olduğu nöbete destek olmak için geldik. Şenyaşar Ailesi’nin uzun süredir devam ettirdiği, aradığı ve bulmaya çalıştığı bir adalet arayışına ortak olmaya geldik. Şenyaşar Ailesi burada bir acı yaşadı. Şenyaşar Ailesi’nin yaşadığı acıdan kaynaklı, hepimiz bu acının ortağı olduğumuzu ve bu acıyı yüreğimizde hissettiğimizi ifade etmeye geldik. Ancak bugün geldik, gördük ki Şenyaşar Ailesi burada değil. Bugün geldik gördük ki Şenyaşar Ailesi, biz buraya geleceğimiz için gözaltına alınmış. Yaşanan bir hukuksuzluk, adaletsizlik ve vicdansızlık var. Ancak bütün bunların üzerine yeni adaletsizlikler, hukuksuzluklar ve vicdansızlıklar yaratılıyor.

“ZULÜM DEĞİL ADALET”

Şenyaşar Ailesi’nin sizden beklediği zulüm değildir, Şenyaşar Ailesi’nin beklediği adalettir. Şenyaşar Ailesi’nin beklediği hukuksuzca yapılan yargılamanın yeniden yapılmasıdır. Çünkü bu davada iki ayrı soruşturma başlatılmış, birinci soruşturma kapsamında tutuklamalar yapılmış ama ikinci soruşturmaya gizlilik kararı verilerek, bu dosya henüz açılmamıştır. Esas önemli olan da bu ikinci soruşturmada, kimlerin neyi yaptığı, faillerin nasıl cinayeti işlediği çok açık olarak bilinmekte olduğu için, bu soruşturmaya gizlilik kararı verilmiştir.

“ŞENYAŞAR AİLESİ SERBEST BIRAKILSIN”

Bizim bugün hukuk sisteminden elbette ki beklentimiz yok, AKP hükümetinden beklentimiz yok. Beklentimiz AKP-MHP hükümetinden sonraki, olası bir seçimden sonra gidecek olan AKP yerine gelecek yeni hükümetten beklentilerimiz var. Şenyaşar Ailesi bugün evlatlarını kaybetmiş, diğer taraftan da bir kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişinin, 4 insanın yaşamını yitirmesine sebep olan bu olayın tüm açıklığıyla, tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasını istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Suçlu kimse, fail kimse, elbette yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Bizim talebimiz budur. Şenyaşar Ailesi’nin talebi de budur. Şu an talebimiz Şenyaşar Ailesi’nin bir an önce serbest bırakılmasıdır. O anneye çektirdikleriniz, yaptığınız zulüm, bütün vicdanlarda, yüreklerde mutlaka ama mutlaka hapsolacaktır. Şenyaşar Ailesi beklentileri doğrultusunda bu adaleti mutlaka ama mutlaka sağlayacaktır. Bugün Şenyaşar Ailesi burada değil ama biz temsili olarak Şenyaşar Ailesi’nin yerine burada oturma eylemi yapıyoruz.”

Buldan, yaptığı açıklamanın ardından partililerle birlikte Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemine geçti.


 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim