Gazete Emek- Suç örgütü lideri Sedat Peker, AKP iktidarı ile anlaşmazlıkları sonrasında mafya-siyaset-medya ilişkileri hakkında yayınladığı videolar ve yaptığı açıklamalar ile Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul ediyor.

Birçok konuda yayınladığı belgeseller ile gündem olan 140 Journos ekibi bu defa yaklaşık 1 saatlik Sedat Peker belgeseli yayınladı.

Belgesel kısa sürede sosyal medyanın ve Türkiye siyasetinin gündemine girdi. 

BÜLENT ARINÇ YAYINA BAĞLANDI 

Halk TV ekranlarında Açıkça programında Gökmen Karadağ moderatörlüğünde gazeteciler Fikret Bila, Barış Pehlivan, hukukçu Salim Şen ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; belgeseli değerlendirdi. 

Değerlendirmeler sürerken AKP'li TBMM eski Başkanı Bülent Arınç yayına bağlandı. 

GERİLİM YAŞANDI: ARINÇ, ERGENEKON'U HATIRLATTI

Belgeselde kendisi ile gerçekleştirilen röportajında yer aldığı Bülent Arınç kendisinden bahsedildiğini öğrenmesi üzerine adeti olmasa da Salim Şen'in ön yargılı konuşmalarından sonra yayına bağlandığını söyleyerek, Şen'in yayını izlemediğini iddia ederek "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" sözü nedeniyle ön yargılı davranıldığını ileri sürerek eleştirilere tepki gösterdi. 

Arınç; Salim Şen'e yönelik, "Neden anlamak istemediğini biliyorum. Ergenekon sürecinde kendisinin tavrı herkesin malumudur. O konuya girmeyeceğim." dedi.

140 Journos'u takdir ettiğini ve görüşlerini almak istemelerinden memnun olduğunu ifade eden Arınç, Youtube kanalının editöryal kural nedeniyle kimlerle konuştuğunu açıklamadığını söyleyerek verdiği röportaj hakkında detayları açıkladı.

Karanlık ilişkilere karşı tavrını vurguladığını da ileri süren Arınç'ın DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu daha önce görmediğini söylemesi dikkat çekti.

Hukukçu Salim Şen, eleştirilere tepki göstererek Arınç'ın söylediklerinden yalnızca Ergenekon fikrine katıldığını söyledi. Salim Şen, kumpaslara ve kumpasların yaşandığı günlerde hükümette aktif görev alan Arınç'ın o dönemdeki tavırları ile açıklamalarını anımsattı.

 

"RÖPORTAJIN NEREDE KULLANILACAĞINI BİLMİYORDUM"

Salim Şen ve Bülent Arınç arasında sözlü atışma yaşanırken AKP'li ismin röportajın nerede kullanılacağını bilmediğini beyan etttiği duyuldu. 

Bülent Arınç daha sonra telefonu veda etmeden kapattı. Durum üzerine Pehlivan, "Bu kaçmadır." derken Gökmen Karadağ, "Bu hiç yakışmadı size." ifadeleriyle davranıula tepki gösterdi. Karadağ açıklamasında Arınç'ın milyonlarca kişinin kaderini etkileyen görevlerde bulunduğunu hatırlattı. 

BÜLENT ARINÇ'TAN BARIŞ PEHLİVAN'A: YERİNİZE OTURUN

Yayına yeniden bağlanan Bülent Arınç, "Kaçtı sözü size hiç yakışmadı. Barış Bey yerinize oturun lütfen. Ben her akşam hakkımda ne söylediklerinizi, ailemle ilgili kişisel haklarımıza nasıl saldırıda bulunduğumuzu biliyorum. Salim Bey'in düşüncelerini de biliyorum." ifadelerini kullandı. 

"Bana yerinize oturun demek size düşmez." diyen Pehlivan, yazdıklarının bir kez dahi Arınç tarafından tekzip edilmediğini hatırlattı. Pehlivan, "Birisi olarak gidersiniz suç duyurusunda bulunursunuz." dedi. 

KOZMİK ODA VE KUMPASLAR

Yazıklarının belgeli olduğunu vurgulayan Barış Pehlivan, Arınç'ın kendisine suikast yapılacağı iddialarıyla başlayan Kozmik Oda ve Kumpas süreçlerini de hatırlatarak yıllarca hapis yattıklarını sözlerine ekledi.

"OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE"

Bu tartışmaya girmek istemediğini söyleyen Arınç, Pehlivan'a ağır konuşacağını söyleyerek "Oturun oturduğunuz yerde." dedi. 

Pehlivan, Arınç'ın kendisi hakkında uslübuna tepki gösterdi. Bülent Arınç ise kendisi hakkında yapılan içerikler nedeniyle dava açmadığını söyledi. 

Bülent Arınç damadının FETÖ'den yargılanması hakkında haberleri de doğru bulmadığını açıkladı. 

BÜLENT ARINÇ İKİNCİ KEZ TELEFONU KAPATTI 

AKP'li Bülent Arınç, kendisi hakkında yanlış bilgiler verildiğini ileri sürerken moderatör Gökmen Karadağ'ın neyi yanlış söylediğini sorması üzerine hiçbir şey söylemeden telefonu kapattı. 

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim