Gazete Emek- Uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti’nin tahliyesinde rol oynayan dönemin Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu, kendisine dava açan Zindaşti’nin hasmı Orhan Ünğan’la iletişim için avukatlarıyla görüşmüş.

Ankara'da iki grup arasında kavga! 1 kişinin hayatını kaybettiği kavga sonrası Suriyeliler hedef gösterildi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçen yıl Coronavirüs’ten öldüğü açıklanan Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun suç örgütü liderleriyle ilişkilerini yeniden gündeme getirdi. Peker’in Burhan Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin hasmı olan Orhan Ünğan’ın hakkında açtığı davayı geri çekmesi için kendisiyle iletişime geçtiğini ileri sürmesinin ardından taraf avukatlarının WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.

KUZU GÖRÜŞMEK İÇİN RESMEN YALVARIYOR, 'KANDIRILDIM' DİYOR’

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, avukatların yazışmalarında, Burhan Kuzu’nun ısrarla Orhan Ünğan ile bağlantı kurmak istediği belirtilirken “Kuzu, görüşmek için resmen yalvarıyor. ‘Naci bana kumpas kurdu, kandırıldım’ diyor. ‘Beni günah keçisi olarak seçtiler. Rüşvet aldılar’ diyor. Bakırköy’deki dosyada masumum diyor” ifadeleri yer aldı.

Bir kız çocuğuna 8 yaşından 15 yaşına kadar 20 kişi cinsel istismarda bulundu!

İstanbul Küçükçekmece’de 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti, beş adamıyla “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” ve “FETÖ üyeliği” suçlarından tutuklandı. Altı ay tutuklu kalan Zindaşti ve üç adamı 19 Ekim 2018 günü 5. sulh ceza hâkimi Cevdet Özcan’ın gece yarısı kararıyla tahliye edildi. Soruşturma savcısının itirazı üzerine üst mahkeme tekrar tutuklama kararı çıkardı. Ancak Zindaşti ve adamları, üç saat gibi kısa sürede cezaevinden çıkarak izlerini kaybettirdi. 

Dönemin Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu’nun, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yaptığı ortaya çıkmış, 4 Mart 2019’da da Kuzu’nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğraflarını “Zindaşti bombası” olarak gündeme oturmuştu.

Editör: TE Bilişim