Gazete Emek- Bursa'da sağanak yağış başta Kestel ilçesi olmak üzere kentte pek çok noktada sele neden oldu. Yağışın ardından bazı dereler taştı.

Taşkınlar otomobilleri ve tarım araçlarını sürüklerken, ağaçlar devrildi, yollar da su altında kaldı.

Sağanak yağmurun etkisiyle, Kestel Dudaklı Mahallesi'nin dağlık kesimlerindeki 4 katlı bir evin birinci katında oturan aile, eve su dolmaya başlayınca dışarı çıktı. Bu sırada sele kapılan bir çifti köy meydanında mahalle sakinleri kurtardı. Evin içinde kalan ve bedensel engelli olduğu öğrenilen 24 yaşındaki Kader Akbaba yaşamını yitirdi. Kayacık köyünde de 5 yaşındaki kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı.

Sabah saatlerinde ise Bingöllü aileden üç kişinin cansız bedeni kız çocuğunun cesedine 500 metre mesafede çamur ve taş yığınları arasında bulundu.

Öte yandan kaybolan 4 kişiden 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi.

1 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Aynı aileden hayatını kaybeden dört kişinin kimlikleri belli oldu. Bingöllü 74 yaşındaki Nazime Bilen, 32 yaşındaki oğlu Ahmet Bilen, Ahmet Bilen'in eşi Türkan Bilen (34) Türkan-Ahmet Bilen'in kızı Medine Bilen (10) hayatını kaybetti. Aynı aileden kayıp olan Ahmet Bilen’in yeğeni Derya Bilen’i arama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim