Gazete Emek- 2002 yılından 2018 yılının sonuna kadar 188 kütüphanenin kapısına kilit vurulan Türkiye’de, hükümetin sanat ve kültür alanlarına bakışını ortaya koyan bir yeni gelişme daha yaşandı. Malatya’da 40 yıldır hizmet veren üç katlı halk kütüphanesi, “Yeni bina yapılacak” denilerek yıkıldı. Yerine cami inşa edilen kütüphane için yeni bir yer bulunamayınca kitaplar, Beşkonaklar Caddesi üzerindeki bir konağa taşındı. Konağın fiziki imkanlarının yeterli olmaması nedeniyle depo gibi kullanılan kütüphanede aradığı kitabı bulamayan öğrenciler, “Yeni bir kütüphane binası istiyoruz” dedi.

KENTİN TEK HALK KÜTÜPHANESİ

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre nüfusu 1 milyona yaklaşan Malatya’nın tek halk kütüphanesi de atıl duruma getirildi. 18 Nisan 2018 tarihinde dönemin valisi Ali Kaban başkanlığında, “Malatya Yeni İl Halk Kütüphanesi” yapımı için protokol imzalansa da henüz bir adım atılmadı. Malatya’da yaşanan kütüphane sorunu, TBMM gündemine de taşındı. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 800 bin nüfuslu kentin tek bir il kütüphanesi dahi olmamasına tepki göstererek, “Yoksul çocuklar ders çalışacak yer bulamıyor” diye konuştu.

‘AKP’NİN AYIBI’

2018 yılında yeni kütüphane yapımı için imzalanan protokolün üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen tek bir adım bile atılmadığını hatırlatan Ağbaba, “Malatya’ya yeni kütüphane yapmak için halen ne bekleniyor anlamak mümkün değil” ifadesini kullandı.

Ağbaba, binlerce öğrencisi olan bir şehirde halk kütüphanesi olmamasının, “AKP’nin ayıbı” olduğunu ifade ederek, bir an önce yeni bir kütüphane yapılması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim