Gazete Emek- MİT TIR’ları davasında dosyası ayrılan gazeteci Can Dündar hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

Can Dündar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlamasından ayrılan dosyası kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama ve kırmızı bülten çıkarılması kararı verildi.

Benzer zararlarda Interpol Türkiye mahkemelerinin ‘kırmızı bülten’ kararlarını dikkate almamıştı. 

CAN DÜNDAR AÇIKLAMA YAPTI 

Gazeteci Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “#Kırmızıbülten, ancak İnterpol tarafından çıkarılabiliyor. Mahkemeler sadece Adalet Bakanlığı’ndan İnterpol’e başvurup kırmızı bülten çıkarmasını isteyebiliyor. Ve İnterpol, asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için, Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor. #İnterpol, Türk Hükümetinin #KırmızıBülten’i kötüye kullandığını anladı. Bu yüzden Türkiye, gerçek suçluları da geri alamıyor.

Yani katiller, darbeciler, uyuşturucu kaçakçıları vs de AKP’nin muhalifleri cezalandırma iştahı sayesinde kurtuluyor.+” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim