Gazete Emek-  Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve gazeteci Can Dündar’a MİT TIR’ları davasında “casusluk” ve “terör örgütüne yardım etmek” suçlamasıyla verilen 27 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Cezaya gerekçe olarak gösterilen “deliller” arasında sanıkların tutuklanması, Dündar’ın “Tutuklandık” kitabı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davaya müdahil olması da yer aldı.

Gerekçeli karar, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlandı. Kararda, yargılama sonunda verilen kararın, Dündar yönünden ayırma hükmüyle birlikte temyiz için Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderildiği, dairenin 8 Mart 2018 tarihli kısmi onama ve bozma kararlarıyla dosyanın yeniden mahkemeye geldiği belirtildi. Gerekçeli kararda, yargılama sonunda Yargıtay ilamına uyulmasına ve Erdem Gül hakkında davanın bu dosyadan ayrılmasına karar verildiği ifadelerine de yer verildi.

Dündar hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan açılan davanın, bu dosyayla birleştirilmesine karar verildiği kaydedilirken, yurt dışında olan Dündar’ın bozma ilamına karşı beyanlarının alınmadığı belirtilen gerekçeli kararda, son savcılık mütalaası da özetlendi.

Kaynak: Tele1 

Editör: TE Bilişim