Gazete Emek- CHP’nin başlattığı “128 milyar dolar nerede?” kampanyası sürerken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medyada Alan Kurdî’nin üzerine “128 milyar dolar nerede?” yazılı fotoğrafı paylaşması tepkilere neden oldu.

CHP’nin başlattığı “128 milyar dolar nerede?” kampanyası devam ediyor. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı konuya ilişkin paylaşımlarda bulunuyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuya dair bugün yaptığı bir paylaşım ise tepkiye neden oldu.

Twitter hesabından "Sorumlu Erdoğan" etiketi ile paylaşımlar yapan Kaftancıoğlu, fotoğrafların üzerinde "128 milyar dolar nerede?" sorusu yazıldı. Fotoğraflardan biri de ailesiyle birlikte Avrupa’ya gitmeye çalışırken 2 Eylül 2015’te cesedi kıyıya vuran Alan Kurdî’ye ait.

Son anket: MHP’lilerden Erdoğan’a 128 milyar dolar şoku

Son anket: MHP’lilerden Erdoğan’a 128 milyar dolar şoku

TEPKİ ÇEKTİ

Kaftancıoğlu'nun paylaşımı, sosyal medya kullanıcılarınının tepkisini çekti.

Çok sayıda Kaftancıoğlu’nun Alan Kurdi’ye yer vermesini doğru bulmadığını belirterek eleştirilerde bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de paylaşımın altında yorum yazarak tepkilerini dile getirdi.

Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı paylaşımda, "Bir masum çocuğun cansız bedenini kirli ve seviyesiz siyaset anlayışlarına alet edebilecek kadar vicdanları kararmış. Siyaset bu değil, insanlık hiç değil" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise paylaşım hakkında, "Masum bir yavrunun cansız bedenini kirli siyasetine alet edebilecek kadar alçalan zihniyete Rabbim fırsat vermesin. Aylan bebeğin ruhu, bu kötülüğü yenecek..." sözleriyle tepkisini gösterdi.

12 büyük futbol kulübü Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı

Kaynak: Basnews 

Editör: TE Bilişim