Gazete Emek- Ağrı'da, ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir, köyde ölü bulundu.

Ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni kaybolduğu Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde bulundu.

Türkiye İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timinin ve korucuların katıldığı aramalarda, kadavra arama köpeği 'Mavi' kullanılmıştı. Batman'dan gelen avcıların dün akşam ayrıldığı Bezirhane köyünü defalarca arayan ekipler, çalışmaları çevre köylere taşıdı. Leyla'yı arama çalışmalarını sürdüren Van AFAD ekipleri minik Leyla'nın cansız bedenini buldu.

Leyla'nın cansız bedeninin bulunma sürecine ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklamanın, savcının incelemesi ve otopsi raporunun oluşturulması sonucunda yapılması bekleniyor. Öte yandan, CNN türk'ün İHA muhabiri Ahmet Genç'ten aktardığı bilgiye göre, Leyla'nın bulunduğu bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı.

Leyla'yı bulmak için AFAD, jandarma ve sivil toplum kuruluşları 18 gündür bölgeyi arıyordu.

Ağrı Valisi Süleyman Elvan'ın ise CNN Türk'e yaptığı açıklamada "Şu anda bilgi kirliliği var, durumu netleştirmek istiyoruz, durumu netleştirdikten sonra basına bir açıklama yapacağız" dediği kaydedildi.

AFAD Başkanı'ndan ilk açıklama 

AFAD Başkanı canlı yayında , "Açıklamayı Vali yapacak. AFAD ekipleri olarak bölgede çalışma yapıyoruz. Bütün detayları Vali açıklayacak. Tekrar başımız sağolsun" diye konuştu.

Amcası: Kaçırılmış oraya atılmış

Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir, "Köyün arkasında bulundu. Şu an çalışmalar devam ediyor.  Kaçırılmış oraya atılmış. Annesi ve babası perişan. Erdoğan beni duyuyorsa hadımın getirilmesini istiyorum" dedi.

Ağrı Valiliği’nden açıklama

Ağrı Valiliği ise Twitter üzerinden konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“15 Haziran 2018 (Ramazan Bayramı’nın 1.günü) tarihinde kaybolan Leyla Aydemir kızımız bugün saat 18.45 sıralarında köy merkezine (3) km uzaklıkta dere yatağı içerisinde maalesef cesedine ulaşılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Başımız sağ olsun.”

Dede Zeki Aydemir: Sırtında yara izleri var

Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Torunumu bugün ot biçmek için bölgede giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin” dedi.

Editör: TE Bilişim