Gazete Emek- TBMM Başkanlığına sunulan Türkiye ile Libya Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Libya ile yapılan anlaşma' üzerine 'Libya ile anlaşmaları tek meşru yönetim olan Serrac yönetimi ile sürdürüyoruz'' dedi.

Çavuşoğlu, ''Libya'ya asker gönderilecek mi?'' sorusuna ise ''Asker gönderme ayrı bir şey. Cumhurbaşkanımız 'Eğer Libya talepte bulunursa değerlendiririz' demişti. Anlaşmadan bağımsız şekilde söylemişti'' yanıtını verdi.

Libya ile Doğu Akdeniz konusunda askeri eğitim anlaşmaları, istihbarat değişimi, lojistik iş birliği gibi alanları kapsayan askeri ve güvenlik iş birliği anlaşmasının TBMM'ye sunulmasının ardından Çavuşoğlu, "Libya ile anlaşmaları tek meşru yönetim olan Serrac yönetimi ile sürdürüyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderme konusunun ise anlaşmadan ayrı olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha önce "Libya talep ederse asker yollarız" yönünde açıklamalarının anlaşmadan bağımsız olduğunu söyledi. Çavuşoğlu da Libya'dan talep gelirse asker gönderilebileceğini ekledi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim