Gazete Emek- İstanbul Çekmeköy'de Aydınlar Mahallesi'ndeki Parkverde Sitesi içindeki parka UH-1 tipi askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. 4 asker hayatını haybetti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin zorunlu iniş yaparken düştüğünü belirtti.

Vali Yerlikaya ayrıca Twitter'dan yaptığı açıklamada "Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

4 asker hayatını kaybetti

Olay yerine gelen Vali Yerlikaya, 4 askerin hayatını kaybettiğini ve helikopterin düşme nedeninin henüz bilinmediğini açıkladı. 

Savunma Bakanlığı: Henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradı

Milli Savunma Bakanlığı da olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dört askerin hayatını kaybettiğini belirterek, “İstanbul / 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında ise bir başsavcı vekili ile iki savcının görevlendirildiği belirtildi.

İstanbul’da 26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopter, Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi’nde düşmüş, beş asker yaşamını yitirmişti.

Editör: TE Bilişim